Kultúra

2015.08.14. 18:36

Művészek és művészeti ágak találkozója a baracsi falunapon

Baracs - Kiállítással és népdalkörök bemutatkozásával kezdődött a baracsiak 2015-ös falunapi rendezvénysorozata.

Horváth László

Délután négy órakor a baracsi Faluház előterében Rohonczi István és művésztársai mutatták be a kéthetes munka alatt készített alkotótábori életképeiket. A kivetítőn számos, az elkészült szobrokhoz kapcsolódó humoros és különleges pillanatot ismerhetett meg az érdeklődő közönség.

A kiállításon megcsodálhattuk egy másik művészeti ág alkotásait is. A baracsi Brlik Irén hozta el horgolással készült remekműveit, amelyek között a Szent Korona mását formázó munkája váltotta ki a nézelődők legnagyobb elismerését valóban különleges darabról van szó!.

A tárlatlátogatás után Népdalkörök találkozójának adott otthont a baracsi iskola, ahol Várai Róbert polgármester megnyitó köszöntőjében kiemelte: - Olyan iskolánk van, amelynek udvarán művészek és művészeti ágak találkoznak.

A megnyitó beszédet követően tíz népdalkör széphangzású produkcióját hallhattuk, majd zárásul a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola néptánccsoportja adott fergeteges műsort.

A baracsiak szombaton reggel sárkányhajó versennyel folytatják a 2015-ös falunapi rendezvénysorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!