Kultúra

2017.03.27. 14:30

Kurucz Zsófia önálló kiállítása a KMI-ben

Dunaújváros - Olykor provokatív, olykor mosolyogtató és nosztalgikus az ígéretes bemutatkozást produkáló Kurucz Zsófia önálló kiállítása a Kortárs pincegalériájában.

Szabó Szabolcs

Mindent egybevetve: jól gazdálkodott a korábbi szemlés teljesítményével, kiállítási lehetőséghez jutott Kurucz Zsófia, aki egy tematikus gondolati ívre húzta fel a KMI pincegalériájában látható munkáit.

A „Ha ez a szívem, hát röhögnem kell" Quimby-féle sort címébe emelő anyag egyszerre dolgozik az alkotó eddigi tapasztalataival és családtörténetével és a 20-as években menetrendszerűen jelentkező helykeresés dilemmáival.

Kettős küldetés - Kurucz Zsófia jelenleg Budapesten a Képzőművészeti Egyetemen képzőművészet-elméletet tanul. A kurátori és a művészpályán szimultán útnak induló alkotó tehát a teória és a praxis oldaláról egyaránt foglalkozik kortárs képzőművészettel. Fotó: A. G.

Kurucz Zsófi e kérdéseket egyszerre drámaian, egyszerre viccesen, olykor pedig provokatívan dolgozza fel. A dekódolásra váró falra festett sorok, az ötletes rövid kis sztorikat egybecsomagolt füzetlapok tudatosan válaszolnak egymásra. Megmutatva, hogy a kiállító egyszerre két melósként is működik - jelenleg Budapesten, a Képzőművészeti Egyetemen képzőművészet-elméletet tanul. A kurátori és a művészpályán szimultán útnak induló alkotó tehát a teória és a praxis oldaláról egyaránt foglalkozik kortárs képzőművészettel - mint olvasható a tárlatajánló anyagában. A megcsavart portréin keresztül önmagát is a történetbe illesztő alkotó figyelemre méltó helyzetjelentést készített. Várjuk a szépreményű folytatást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!