Kultúra

2017.02.26. 15:27

Kurucz Zsófia önálló kiállításra készül a KMI Pincegalériájában

Dunaújváros - Kurucz Zsófia fiatal képzőművész tavaly októberben vehette át a Dunaújvárosi Hírlap különdíját a MIAZÁBRA kollektív kiállítás megnyitóján. Márciusban friss önálló tárlattal jelentkezik a Kortárs Művészeti Intézet Pincegalériájában.

Szabó Szabolcs

A helyi, illetve a városhoz kötődő képző- és iparművészek kétévente jelentkező seregszemléjén tavaly ősszel két díjat is bezsebelt Kurucz Zsófia, a Magyar Képzőművészeti Egyetem első éves hallgatója. A Hírlap különdíja mellett egy fix önálló kiállítási lehetőség is megtalálta. Március 10-től Ha az a szívem, hát röhögnöm kell gyűjtőcímmel lesznek láthatók munkái a Kortárs Pincegalériájában.

A fiatal dunaújvárosi képzőművész Pécsett, textil szakon folytatott művészeti tanulmányokat, jelenleg Budapesten a Képzőművészeti Egyetemen képzőművészet-elméletet tanul. A kurátori és a művészpályán szimultán útnak induló alkotó tehát a teória és a praxis oldaláról egyaránt foglalkozik kortárs képzőművészettel.

Kurucz Zsófia új kiállításának műfaji regisztere ismét a portré Fotó: Zsedrovits Enikő

A fentebb már említett ösztönző elismerést kiváltó művek között egy különös hangulatú, stilizált, ugyanakkor expresszív önportré is szerepelt.

Márciusban a Kortársban nyíló kiállításának műfaji regisztere ismét a portré lesz, pontosabban az a személyes elköteleződésről, érintettségről tanúskodó portré, amely most is számtalan lehetőséget kínál a művész számára: a családtörténet letűnt epizódjainak, szeretett alakjainak felidézésére vagy éppen a jelen pillanat érzéseinek, élményanyagának feldolgozására.

A tárlatot a jövő hónap 10-én, pénteken este fél héttől Kurucz Róbert ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe. Legyenek ott!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!