Komolyzenei koncert helyszíne volt a dunaföldvári városháza díszterme

2017. március 17., 07:30 szerző: L. Mészáros Irma
komment
Dunaföldvár - A Pécsi Tudományegyetem fúvósai léptek fel a városháza dísztermében rendezett koncerten.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Komolyzenei koncert helyszíne volt a közelmúltban a dunaföldvári városháza díszterme. A Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének regionális koncertsorozata az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre.

Ennek keretében Dunaföldváron az egyetem fúvósegyüttese, azaz három tanára és egy hallgatója lépett fel: Arnóth Zoltán klarinétművész, Kreka László kürtművész, Balogh Ildikó zongoraművész és Cs. Farkas Katalin oboa szakos hallgató.

Remek zenei élményt nyújtott a három kiváló zenész közös fellépése a dunaföldvári városházán Fotó: a szerző

A programban elhangzott a többi között Händel egyik nyitánya, Alessandro Marcello D-moll oboaversenye, Franz Johann Strauss Noctürnje, illetve Gershwin Három prelűd című műve. Az egyes zeneszámok között pedig Arnóth Zoltán a három fúvós hangszerrel ismertette meg a közönséget. Beszélt az oboa, a vadászkürt és a klarinét történetéről, fejlődéséről, technikai és zenei sajátosságairól.

Lelket feltöltő élményben volt része a maroknyi, de lelkes közönségnek. S a művészektől még dicséretet is kaptak a földváriak. Szépen szól a zene ebben a csodálatos teremben - mondta a klarinétművész a helyszínről, azaz a Népművészet Mestere Csepeli István által létrehozott és tárgyaival, alkotásaival berendezett díszteremről.

L. Mészáros Irma

2017. március 17., 07:30 szerző: L. Mészáros Irma

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...