Kultúra

2015.08.24. 17:20

Egy online galéria bemutatkozása KMI-ben

Dunaújváros - Az Art for me online galéria és kortárs művészeti piactér mutatkozott be három tehetséges fiatal pécsi alkotó munkáit felvonultatva hétfőn este a Kortárs Művészeti Intézetben.

Szabó Szabolcs

Kortárs alkotást minden otthonba és irodába!” – e mozgalomindító jelszóval ajánlotta az „Art for me” névre hallgató online galéria ezúttal élőben bemutatkozó is kínálatát hétfőn este a Kortárs Művészeti Intézetben az ünnepélyes megnyitó feladványával megbízott Ifj. Pálfalvi János, aki a galériaalapítók kérésésre az kortárs művészeti piactérként is üzemelő galéria küldetéséről is beszélt.

Az „Art for me” – betéti társaság formájában – egy EU-s pályázatnak is köszönhetően a közelmúltban szökkent szárba nem titkoltan kettős küldetést felvállalva. Az értékesítési oldalról, azaz hogy értő és piacképes keresletet találjon az általuk felkarolt alkotók munkáinak, már említettük.

Programjuk másik főcélja, hogy minél több emberhez eljuttassák a galériához csatlakozó képzőművészek munkáit.

Az „Art for me” tehát a Kortárs Művészeti Intézetben debütált.

Minderről és a kezdő lépésekről az online galéria egyik megálmodója és vezetője Csiki Gergő beszélt az egybegyűlteknek, aki elmondta, hogy a KMI-ben ezúttal Makrai Adél, Horváth Gergő és Bujtás Móni munkáival találkozhatnak és ismerkedhetnek az érdeklődők egészen szeptember 5-ig.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!