Kultúra

2015.08.26. 17:15

A nyárzáró hétvégén indul a kőszínházi évad

Dunaújváros - Mi más kultúrprogramot ajánlhatnánk főcsapásként az előttünk álló hétvégére, mint a hagyományos Ligetzáró-Évadnyitót. Cirkusztól Rackajamig.

Szabó Szabolcs

Mint azt azt utóbbi években már megszokhattuk a nyár utolsó hétvégéjén egy családi kulturális nappal búcsúzik a Liget és mutatkozik be a nagyközönségnek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új évadának kínálata.

Az előttünk álló szombaton délután sem lesz ez másként. A sokadalom délután négy órakor két izgalmasnak ígérkező családi programmal indít. A Petőfi ligetben állomásozó cirkuszi játszótéren bepillanthatunk a cirkusz mélyvilágába, megismerkedhetünk a cirkuszi eszközökkel, trükkökkel: kipróbálhatjuk miként is lehet/kell bánni például a zsonglőreszközökkel, a buzogánnyal, a karikával, a diabolóval, a zsonglőrlabdával. Szintén a Ligetben Matyi, a ludas címmel a Bab Társulat óriásbábos utcaszínháza szórakoztatja majd a gyermeksereget.

Pontban 17 órára, immáron a Szabadtéri színpad elé várják a közönséget, a világot jelentő deszkákon pedig az a CombiNo Együttes muzsikál majd, amely helyi zenészekből kovácsolódott egybe az idei év elején. A tagság Mészáros Máté, Hegyi Zoltán, Szabó Szebasztián, Farkas Márk, Balogh Zoltán swing, blues, latin, ballada stílusban szólaltat majd meg népszerű dzsessz-sztenderdeket.

A nívós slágerfolyam után a Cseh Tamás (és Bereményi Géza) dalokat szólaltat meg a Vodku Fiai névre hallgató formáció este hat órától a Zenepavilonban. A Ligetzáró egyik küldetése, hogy a szélesebb közönségnek is bemutassa a Bartók színház előttünk álló évadát. A teátrum prózai tagozatának művészei mellett a Slam Poetry Dunaújváros kollektívájára hárul majd a feladat: az évad műsorának játékos ismertetése.

A kultúrpikniket este nyolc órától a Ferenczi György és a Rackajam örömkoncertje zárja a szabadtéri színpadon. Fontos információ még, hogy a Ligetzáró-Évadnyitón a régi áron vásárolhatják meg az őszi bérleteiket a színházbarátok.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!