Kultúra

2016.08.23. 18:20

Vége a ligetnek, bevezetik a színházi szezont

Dunaújváros - Bár már a hét elején megtartották az évadnyitó társulati ülést a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, a hagyományok szerint szombaton megrendezik a Ligetzáró - Évadnyitó Pikniket is.

Balla Tibor

A Bartók mögötti Petőfi ligetben a színházi pikniken egyránt kínálnak ingyenes gyermek- és felnőtt programokat, de kihasználják az alkalmat, hogy megismertessék az érdeklődőkkel a 2016/2017-es, a Bizalom Évadának színházi kínálatát is.

A dunaújvárosi közönség számára már régen nem ismeretlen az InFusion Trió neve, hiszen szerzőként és közreműködőként is részt vettek már a Bartók előadásaiban

Már szombaton délután öt órakor elkezdődnek a programok a ligetben. Elsőként a Vitéz László vándorúton című bábelőadást kínálják a legkisebbeknek. Ebben Kemény Henrik három történetét: az Elásott kincs , az Itt nem szabad énekelni és a Csodaláda című etűdöket fűzi össze egy előadássá Tatai Zsolt színművész.

A szabadtéri játékot kínáló programokat július végén kínált a Bartók, most előadásokkal kedveskedik a kicsiknek (Fotó: Ady Géza)

Délután hattól A Bartók! címmel a színház társulatának zenés évadindító összeállítása hallható és látható kuplékkal, sanzonokkal és musical dalokkal. A folytatásban ismét a kicsiknek kedveznek az Az élet kenyere című bábjátékkal, amelyben a Tatay Színház művészei három meséből (A király kenyere; A kicsi dió; Derék Jankó és a kemény kenyér) fűznek össze előadást, amelyben az összekötő kapocs a kenyér.

A nap az InFusion Trio nyolckor kezdődő koncertjével zárul szombat este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!