Új irodalmi és kulturális lap bontott zászlót

2017. március 20., 20:30 szerző: Szabó Szabolcs fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Barátkozzunk a következő lapcímmel: Dunai Limes - Irodalmi, kulturális folyóirat. A mutatványszám baráti hangulatú beköszönőjén jártunk.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Szombat délután matat az ember örökké rendezendő papírjai közt, megcsörren a telefon, a túlvégen tempós-humoros mondatokkal Pálinkás István zsurnaliszta, költő, tanárember és stb... hív rendkívüli rapid randira a Kiskohász néven futó belvárosi restaurációba.

Invitálásban azért elejt néhány információs morzsát arról, hogy épp egy induló kulturális lapot kíván útjára indítani: ott és akkor.

Nyomtatott kulturális lapot csinálni az idők folyamán szinte mindig is rizikós vállalásnak tűnt, szóval biztos voltam benne, Istvánék komolyan gondolják - szeretik az ilyen kihívásokat.

- Nem titok, régóta terveztük, szerveztük a lapindítást, amelyre soha nincs és nem is lesz tökéletes időpont. A beérkezett, bekért írások és a szabott határidők miatt a szerkesztőség úgy döntött: most akkor rajta hát! A címnek választott és egyben egyfajta küldetésszerű mottóként is üzemelő „Dunai Limes - irodalmi és kulturális folyóirat” pozicionálja is a lap célját, funkcióját és identitását. Dunaújváros és a térség szellemi, művészeti közege megérdemli, hogy legyen egy periodika, amely főként erre a területre, az itt alkotókra fókuszál - mondta el már élőszóban a lapbemutatón Pálinkás alapító főszerkesztő, a szerkesztői stábot is ismertette: Péntek Imre - főmunkatárs, Zsávolya Zoltán József, Nagy Tamás - tanulmány, kritika, Rohonczi ROHO István - vizualitás, képzőművészet, a lapterv és a tördelés pedig tábori csaba képzőművész munkáját dicséri. A már említett Péntek Imre újságíró, József Attila-díjas költő az eseményen elmondta: nagyon bíznak benne, hogy sikerül tartaniuk a maguk által szabott tempót, így évi hat lapszámmal jelentkeznek majd.

Legyen így!

Mit is kínál a Dunai Limes mutatványszáma? Számos érdekes és figyelemre méltó írást, tanulmányt, kisprózát, verset, esszét. A teljesség igénye nélkül néhányan a szerzők közül: Varga Virág, Bakonyi Ferenc, Balajthy Ferenc, Koncz Tamás, György Attila, Bernáth Zsolt, Legéndy Péter, Gyimesi László, és még sokan mások. A magunk részéről ezúttal is gratulálunk a lapindításhoz, és bőséges kitartást és lendületet a remélhetően hosszúra szabott folytatáshoz. Kérjük, a következőt!

Szabó Szabolcs

2017. március 20., 20:30 szerző: Szabó Szabolcs fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...