Kultúra

2016.10.14. 16:15

Lukácsi Pál polgári kori egyesületekről szóló művének bemutatója

Dunaföldvár - Könyvbemutatót tartottak csütörtökön este a városháza dísztermében Dunaföldváron.

Balla Tibor

Első pillantásra úgy tűnt, egy fővárosi sztárt várnak a városházára csütörtökön este, hiszen a kezdés előtt pár perccel már alig akadt ülőhely. De nem fővárosi, hanem helyi kedvenc kedvéért gyűltek össze a dunaföldváriak, a város díszpolgára, Lukácsi Pál: A teremtő idő - Polgári kori egyesületek Dunaföldváron című 1000 példányban megjelent könyvének bemutatóját várták.

A dunaföldváriak nagyon várták a könyvet, mindenki számára akad érdekes részlet

Később kiderült, a nyugalmazott gimnáziumigazgató keze alól kikerült nyolc kötet közül ez az első, ami önkormányzati támogatással készült. Nem csoda hát, hogy a felvezetőt dr. Süveges Árpádné, Dunaföldvár alpolgármestere mondta, aki egykor maga is tanítványa volt a szerzőnek. Értékesnek mondta, hogy egy városnak valódi értelmisége van, amely tollat vesz a kezébe, gyűjt, minőségi anyagot rak össze, amely nyomtatásban megőrzi az értékeket, a hagyományokat. Méltatta a kötetbe fektetett rengeteg kutatómunkát, és a sok segítő munkáját. Kijelentette, szánnak a kiadványból a diákoknak is, hogy iskolai rendezvényeken, versenyeken jutalomként kapják majd. Hangulatteremtőként egy rövid koncertet is szerveztek, Horváth Péter, zenepedagógus és tanítványa Ruff Klaudia fuvolajátékukkal szórakoztatták a közönséget.

Lukácsi Pál A teremtő idő című könyvének bemutatóján felesége, Lukácsi Pálné Mészáros Irma volt a moderátor

A könnyed hangulatú könyvbemutató moderátora egy másik díszpolgár, a szerző felesége, Lukácsi Pálné Mészáros Irma volt, akivel közösen ismertették a hiánypótló kiadvány tartalmát, tallóztak a kötetből, amely a polgári kori egyesületekkel, elsősorban az Egyenlőségi Körrel foglalkozik. Ez a civil közösség Dunaföldvár kulturális életének jelentős színtere volt.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!