Kultúra

2014.01.07. 16:40

Mária zarándokút városunknál is

Dunaújváros - Önkénteseket és szálláshelyeket, vendéglátókat keresnek a szervezők a zarándokúthoz.

Pekarek János

Hamarosan részletesen feltérképezik a hazai Mária út Adony és Dunaújváros közötti szakaszát is, tudtuk meg Katona Páltól, a Mária Út Egyesület koordinátorától.

Mint már többször írtunk róla, vidékünk is része lesz a Szűz Mária-kegyhelyeket felkereső, nemzetközi zarándokútnak. Az útvonal nyugat-keleti szakasza már elkészült az osztrák Mariazelltől Csíksomlyóig. Az észak-déli út, amiben mi is érintettek vagyunk, a lengyel Czestochowától a bosnyák Medjugorjéig tart.

Magyarországon már bejárták és kijelölték az Esztergom-Budapest és a Budapest-Ercsi közötti szakaszt. Katona Pál azt mondta: tavasszal folytatódik a bejárás, és remélhetőleg sikerül egészen a Siklós melletti Máriagyűdig kijelölni a zarándokutat. A bejárásban és feltérképezésben elsősorban helyi önkéntes segítőkre számítanak.

Az Adony-Kulcs-Rácalmás-Dunaújváros közötti szakasz térképen kijelölt véglegesnek tervezett útvonala a Duna-parton vezet végig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!