Kultúra

2016.03.09. 16:14

Ketten pályáznak a Bartók színház igazgatói posztjára

Dunaújváros - Február végén a szakmai bíráló bizottság hallgatta meg a Bartók igazgatói székére pályázó két jelöltet Dr. Borsós Beátát és Őze Áront.

Szabó Szabolcs

A március 17-én, jövő héten csütörtökön ülésező közgyűlés dönt arról, hogy a következő öt évben, ki vezesse a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házát.

Mint arról lapunkban már olvashattak az igazgatói posztra pályázó két jelöltet - Dr. Borsós Beátát, a Bartók jelenlegi vezetőjét, és Őze Áront, Jászai Mari-díjas színész, rendezőt - február 29-én hallgatta meg Dunaújvárosban a kilenc fős szakmai bíráló bizottság.

A Bartók színház prózai tagozatának jelenleg is futó friss darabja, a Király Attila rendezésében látható Mirandolina. Képünkön a címszereplő Lapis Erika és az Őrgróf szerepében Kiss Attila

A bizottságban munkavállalói oldal képviseletében helyet kapott, a Bartók színház vezető színésze, Kiss Attila is, akit a meghallgatás tapasztalatairól és eredményéről is kérdeztünk.

- Őszinte megvallva, első ízben vettem részt ilyenfajta bizottsági meghallgatáson, ahol természetesen az egész társulat egyhangú véleményét képviseltem. Mint lokálpatrióta színésznek jóleső érzés volt, hogy az ország különböző részéről érkező színházi szakemberek és minisztérium képviselője is milyen pontosan tisztában van a Bartók színház profiljával, a teátrum teljesítményével és eredményeivel. Ahogy korábban a színházunk esetében már több szakember fogalmazott: felkerültünk a térképre , azaz már figyelnek ránk, követik azt tudatosan építkező munkát, amely öt évvel ezelőtt indult meg a Bartókban. Természetesen e fejlődési ívben is volt néhány zsákutcás próbálkozásunk, de úgy vélem, abból is sokat merített mind a társulat, mind a színház vezetése. Az utóbbi pár színházi szezonban már a szakmai elismerések, fesztiválmeghívások is megtaláltak minket és úgy érzem a közönség is vevő arra a műsorstruktúrára, amely egyszerre több színházi ízlésvilágot is megpróbál kiszolgálni - fogalmazott lapunknak Kiss Attila színész, aki elmondta a kilenc főből álló bíráló bizottság egyhangúan a jelenlegi színházigazgató, Dr. Borsós Beáta pályázati anyagát támogatta, és a közgyűlésnek készített javaslatát is ezek alapján fogalmazza majd meg.

E héten kedden az önkormányzat kulturális bizottsága is tárgyalta a kérdést, a végső döntést azonban a városatyáknak kell meghozniuk a soron következő közgyűlésen.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!