Kultúra

2017.04.12. 17:30

Mesés délelőtt volt a Csillagvirág óvodában

Dunaújváros - Versekkel, mesékkel és dramatizált mesével tölthették a délelőttöt a város óvodásai tegnap délelőtt a Csillagvirágban.

Körmendi Erzsébet

Szili Dominik Ádám, Nagy Gréta Panka, Nagy Ágnes Léna, Zele Zsófia és Csontos Réka adta elő A világszép kecskebékát
Fotó: Ady Géza

Hagyomány a Dunaújvárosi Óvoda berkeiben, hogy a költészet napjához kapcsolódóan a Csillagvirág tagóvodában mesés délelőttöt rendeznek. Oda sereglettek tegnap a város óvodáiból a gyerekek, pöttöm "színjátszók", hogy versekkel, mesedramatizálással szerezzenek kellemes perceket egymásnak.

Lollok Vivien Ihók és Mihók történetét mondta el

Az óvodapedagógusok ilyen formában is szeretnék megkedveltetni a gyerekekkel az irodalmat, a költői műfajokat. Láthattuk a világszép kecskebékát, a három pösze lányt, a vajaspánkót, a kiscsacsit és nagycsacsit, a létramesét, hallhattuk Ilók és Mihók történetét, a három kismalacot, a kiscsikót meg az anyját és az Arany Lacinak sem hiányzott a repertoárból. Hangulatos és örömteli percek voltak, amelyeket ezúttal a mező és a pipacs témakör köré csoportosítottak.

Dőry Tóth Zalán a három kismalacról mesélt a többieknek

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!