Kultúra

2014.04.14. 20:00

A Barcsay Stúdió kollektív tárlata Mészáros Edit emlékére

„Tisztelet Mészáros Editnek” címmel rendeztek csoportos tárlatot a Barcsay Stúdió tagjainak munkáiból a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK) Galériájában.

Szente Tünde

– Mészáros Edit már nem lehet közöttünk. Tisztelegve alapítói érdemei, művészi-emberi tisztasága előtt, kiállításunkat neki ajánljuk – nyitotta meg április 11-én a Kamara Galéria legújabb tárlatát ifj Koffán Károly festőművész, a Barcsay Stúdió vezetője. Mint fogalmazott, egy stúdió, egy szabadiskola bemutatkozása mindig más, mint egy befutott művész kiállítása. Előbbinél sokatmondó, lényeges információ a képen feltüntetett alkotó születési dátuma. A kiállítók is aszerint vonhatják le nyilvános bemutatkozásuk tanulságait, hogy a jövőben mit is kezdhetnek az eddig elért eredményeikkel.

Ifj. Koffán Károly, a stúdió vezetője nyitotta meg a tárlatot (Fotó: Szente Tünde)

– Vannak itt olyan gyerekek, akiknek a megnyilatkozó, tiszta, humortól sem mentes rajzait egyenesen csodálni kell, s tanítani majd csak akkortól érdemes őket, ha már technikai segítséget kérnek. Jelen vannak olyan kiállítók is, akiknek már önálló tárlatuk is volt, de akadnak olyanok is, akik most végzik felsőfokú tanulmányaikat és visszatérő kiállítók – mondta Koffán Károly.

Tizenhárom barcsays fiatal alkotó munkái a kamara folyosóján (Fotó: Szente Tünde)

A Stúdió legutóbbi kiállítása még Mészáros Edit életében született, az MMK Kassák Galériájában, 2007-ben. A mostani kiállításukat a DKIK tette lehetővé, tizenhárman mutatják be munkáikat: Baráth Adél, Beke Kitti, Godó Gyuláné, Hevér Rudolf, Horváth Helga, Kövér Barnabás, Lintaller Zsuzsa, Oroszi Farkas Zoé, Rozsnyai Virág, Simon Tamás, Tubáné Bereczki Izabella, Vargáné Mosolygó Ildikó, Vámi Milán Máté.május 8-ig a Latinovits utca 10. szám alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!