Kultúra

2017.03.19. 15:10

Jótékony óvodabál Mezőfalván

Mezőfalva - Tavaszváró óvodabálnak is nevezhetjük az idei jótékonysági megmozdulást - fogalmazott az est szünetében Kovácsné Huber Zita, a mezőfalvai Tündérkert Óvoda vezetője.

Horváth László

A csaknem húsz éve hagyományos rendezvényen több mint kétszázan foglaltak asztalt, ami nagyon szép tett a község ifjúságának támogatásáért.

Nagy sikere van minden évben a mezőfalvi óvodabálnak. Évről évre egyre többen érzik úgy, jelenlétükkel, részvételükkel fontos és nemes ügyért táncolnak. A rendezvény köszöntőjében Kovácsné Huber Zita óvodavezető kiemelte, lassan már "emberöltőn" keresztül tart a hagyomány, amelyet a legkisebbekért teremtettek. A bálon kérdeztük a vezetőt, milyen céllal tartják rendezvényüket?

- Legalább két évtizedre tekint vissza Mezőfalván a legkisebbek segítése - ismertette rövid, de tartalmas mondatban a mezőfalvi óvodabál történetét Kovácsné Huber Zita. A legfontosabb azonban ezen az eseményen is az intézményben nevelkedők szereplése, hiszen a szülő, a nevelő, a gyerek kapcsolatának erőssége mindig meghatározza a jövő nemzedékének minőségét.

Az est fénypontjaként ezúttal is az apa-lánya táncnak tapsolhatott a közönség
Fotó: Horváth László

A bál célja nem más, mint a jótékony adakozásnak köszönhetően szélesíteni a nevelő munka lehetőségeit - folytatta az óvoda vezetője bál ismertetését. Eszközök beszerzéséhez, gyerekműsorok szervezéséhez kapunk támogatást a résztvevők nagylelkűségéből. Jelenleg 124 gyerek jár az óvodába. Munkánkban a fő hangsúlyt arra helyezzük, hogy a gondjainkra bízott apróságokat a teljes tudásunk szerint a legjobb módszerekkel felkészítsük a mai világ követelményeire.

Számtalan belső és külső eseménnyel kapcsolódik intézményünk a község életéhez. Nevelési programunkban kiemelt szerepet kap a népi és a helyi hagyományok ápolása, a környezettudatos szemléletre való nevelés és még sorolhatnánk a program sarkalatos pontjait. Jelenleg 124 gyermek jár az óvodánkba, akikről szeretettel, nagy odaadással gondoskodunk - mondta a bál szünetében az óvodavezető.

Mezőfalván ismét nagy siker koronázta az óvodások rendezvényét. Az óvodások fellépését, ahogy tavaly is az apa-lánya tánc fergeteges előadása koronázta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!