Kultúra

2016.01.15. 13:31

Mi, DUNAÚJVÁROSIAK - Az újabb kötet elé

Dunaújváros - A társasági élet jeles eseményei között tarthatjuk számon a tavaly decemberi zenés-táncos könyvbemutatót. A Mi, DUNAÚJVÁROSIAK címmel megjelent kötet utó-, a tervezett második rész előéletéről beszélgettünk a kötet felelős kiadójával, Miskolczi Miklós íróval.

Szente Tünde

- A Mi, DUNAÚJVÁROSIAK kötet december 17-i Béke éttermi díszbemutatóján hogyan érezte magát? Ha mérleget kellene készítenie, mi minden kerülne a mérleg serpenyőibe?

- Mint, aki régi barátokra talál, és nem győzi kibeszélni az emlékeit. Örültem, hogy sokan eljöttek. Tele volt velük a Béke, jó zene szólt, köszönhetően a Nosztalgia Együttesnek, Csoki vezetésével, és Abonyi Kati klarinétművésznek. Félszavakból értettük egymást, mert közös emlékeink vannak, mert egyet szeretünk - Dunaújvárost. A miénket.

- Milyen a kötet fogadtatása?

- Az első nekibuzdulás után már lassabban fogy, de minden reményünk megvan arra, hogy mind az ezer példány gazdára talál. Ha nem így lenne? Hát, arra ne gondoljunk.

A Béke éttermi díszbemutatón Miskolczi Miklós éppen dedikál. Fotó: A szerző

- A nyilvános csoport aktivitása most is olyan erős, mint a kötet megjelenése előtti időszakban? Mennyi tagnál tartanak?

- Jelentem, hogy a Fb-csoport aktivitása jelentősen megnőtt. Tagjaink száma ezernyolcvan fölé ugrott. És ami nagyon jó, hogy egyre többen jelentkeznek majdnem kész portréval, ami igen nagy öröm és könnyebbség számomra.

- Tervezi a második kötet megjelentetését. Az miben tér el az elsőtől? Mikor vehetjük kezünkbe az újabb kötetet?

- A második kötetet a csoport tagjai szinte követelik. Megjelentetésének csak egy akadálya lehet, ha az első kötet nem hozza vissza a bekerülés költségeit. Amire több okból, gondolni sem merek. Ha lesz második kötet, akkor azt 2016 decemberében délután hat órakor mutatjuk be a Békében. Ugyebár, így szoktuk!

- Mire biztatja a dunaújvárosi lokálpatriótákat azért, hogy minden igényt kielégítő második rész szülessen meg?

- Mindenki írja meg a Facebookon, hogy kit jelöl a jeles/emlékezetes dunaújvárosiak közé, és persze azt is, hogy miért. Másfelől, hogy az első kötetet feltétlenül vegyék meg saját örömükre, vagy másoknak ajándékba. Örömmel fogadnék önkéntes segítőket is.

Jó tudni róla

A Mi, DUNAÚJVÁROSIAK - 157 PORTRÉ a Facebook-ról című kötet belső lapján ez áll: A Mi, DUNAÚJVÁROSIAK nyilvános facebook csoportban előforduló portrék, posztok, vélemények, megjegyzések szerkesztett változata - a könyv. A képek családi archívumokból kerültek elő.***

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!