Kultúra

2015.04.15. 14:45

Dunaújvárosi, mezőfalvi, nagyvenyimi, rácalmási, adonyi foltvarrók is jöttek a találkozóra

Dunaföldvár - Tavasznyitó foltvarró-találkozót szervezett április közepén a dunaföldvári Foltművek civil szervezet, amelyre Dunaújvárosból és környékéről is érkeztek vendégek.

L. Mészáros Irma

Bács-Kiskun, Baranya, Tolna és Fejér megye tizenkét településéről csaknem százan fogadták el a szervező Györkő Lászlóné Erika klubvezető invitálását. Harkány, Máza, Tolna, Gyönk, Paks, Solt, Mezőfalva, Nagyvenyim, Dunaújváros, Rácalmás, Adony és Sárbogárd testvérklubjainak asszonyai jöttek el ezen a szép tavaszi délelőttön Dunaföldvárra egy hangulatos délelőtti közös varrásra és tapasztalatcserére.

A fogadás és dr. Süveges Árpádné alpolgármester köszöntője után a műsorban a földvári gimnazista Ruff Klaudia fuvolajátékában, valamint Kobzos Liza Lotti dunaújvárosi kisdiák szép énekében is gyönyörködhettek a résztvevők. Azért különleges a földvári találkozó, mert itt mindig valami művészi élményt is kapunk - jegyzi meg a dunaújvárosi Molnárné Marika. Sokan dicsérik a kiváló szervezést és a különlegesen gazdag és szeretetteljes vendéglátást.

Igényes, szép kiállításon láthatják a vendégek a földvári foltvarrók munkáit. A vitrinekben horgolt terítők, játékos figurák, a falakon patchwork technikával készült képek, faliszőnyegek dicsérik az ügyes kezeket. A jó hangulathoz a zsákbamacska és a tombola is hozzájárult. Senki sem távozott üres kézzel, hiszen a kapott és készített tárgyakon kívül az anyagbörzén és a kellékvásáron is gazdagodhattak a résztvevők.

Az 1998 óta működő tíztagú civil közösség lelkesen és sikeresen szervezi e találkozókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!