Kultúra

2014.06.23. 15:00

Miska huszár pákozdi lesz

A közelmúltban százak búcsúztatták a rácalmási Miska huszárt. Pákozd-külsőre ballag a katona.

Szabó Szabolcs

Balla kolléga ajándékozta meg a szerkesztőségünket az alábbi remek hírrel: „(Pákozd) képviselő-testülete támogatja, hogy Miska huszár szobor az M7 autópálya Pákozd felöli oldalán, külterületi helyre elhelyezve kerüljön felállításra.”

A nehézkes jogi szakzsargonért elnézést kérünk, ám tény, Pákozd község önkormányzata úgy döntött, hogy hosszas helykeresés után végre otthont kíván biztosítani a Rohonczi ROHO István képzőművész-szobrász keze munkáját dicsérő rekordhuszárnak.

Kismiskák a házban. A közelmúltban nyílt napon várták Miska huszár támogatóit és az érdeklődőket Rácalmáson (Fotó: Ónodi Zoltán)

– A döntésnek örülünk, ám még számos teendő áll előttünk, és a szükséges forrásokat is meg kell teremtenünk, hogy méltó helyre kerüljön a katona – közölte lapunkkal Miska huszár édesapja, ROHO, aki elárulta, a szükséges minták levétele után az öntő mestereké lesz a főszerep a következő hetekben.

Miska huszár immáron hét éven át posztol a rácalmási egykori lovarda területén. A rekordméretű katona támogatói a közelmúltban már jelképesen elbúcsúztatták Miskát, aki hamarosan útra kél Pákozdra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!