Kultúra

2013.12.05. 19:40

Míves emberek vására Dunaújvárosban

Dunaújváros - Egy év kellett ahhoz, hogy a Dunaújvárosban és környékén élők köztudatába bekerüljön a Míves emberek vására.

Dunaújvárosi Hírlap

A minden hónap harmadik szombatján az MMK-ban kiállító és árusító kézművesek portékái egyre népszerűbbek. Képviselőjüket, az ékszerkészítő Nyíri Andreát a terveikről faggattam.

Nyíri Andrea, a kézművesek képviselője – már keresik őket. Fotó: Szente Tünde

– Szeptemberben volt a Míves emberek vására egy éves, most érezzük, hogy kezdik megismerni a város lakói a kezdeményezésünket, amelynek az első pillanattól kezdve az MMK, a művelődési ház ad otthont minden hónap harmadik szombatján kilenc órától este hat óráig – mondja Nyíri Andrea. – Szeretnénk ezt folytatni, és tovább erősödni, hogy minél több áruféleség kerüljön a palettánkra.

– Kik voltak az elsők, akikkel kezdődött a vásározás?

– Szabó Beáta Zsuzsanna baba- és gyermekhordozási tanácsadó, szakoktató filcjátékokkal, babahordozó kendőkkel, Simon Judit kötött termékekkel állt ki a közönség elé. Fokozatosan csatlakoztunk hozzájuk dunaújvárosi és környékbeli: kulcsi, rácalmási, baracsi, kisapostagi kézművesek.

– Az MMK-n kívül hová hívták már önöket?

– Ősszel, a Vasvári Napokra a Vasvári Pál Általános Iskolába és Dunavecsére, a Gróf Teleki Napra. Nagyon jól éreztük magunkat.

– Mi volt a fordulópont, amikortól bizonyossá vált, hogy így együtt szükség van a helybéli és környéki kézművesekre?

– Az egyéves évfordulókor éreztük, hogy mi is egy csapat vagyunk, és egyre többen számítanak ránk, várnak bennünket a portékáinkkal.

Szabó Beáta Zsuzsanna az elsők között vett részt a Míves emberek vásárán. Most is találkozhatunk vele a KMI előtt

– Kiknek a legkeresettebbek a termékeik?

– Balázs Zoltán dunavecsei méhészt már sokan keresik akác, hárs, levendula, repce, vegyes és egyéb, különleges mézeivel, valamint virágporaival. Banász Erika textiltermékeiért is rendszeresen betérnek a vásárlók.

– Mikor találkozhatunk újra önökkel?

– December 14-én, jövő szombaton többek között házi sajtkészítő, lekváros, mézes, ékszeres, textiles, kötöttárus, kerámikus várja az érdeklődőket az MMK-ba, az Apáczai Csere János út 11-be. Valószínűleg december 9-től, hétfőtől december 21-ig az Interspar előtti parkolóban is megtalálnak néhányunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!