Kultúra

2016.12.05. 20:50

Nem csak a szakma - Kiállítással nyílt meg a szakképzési hét

Dunaújváros - A szakképzés európai hetének hivatalos megnyitóját hétfőn reggel tartották Brüsszelben.

Balla Tibor

Ezzel egyidőben Dunaújvárosban is megnyitó ünnepséget tartottak.A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban az iskola előcsarnokában, valamint az iskola stúdiósainak köszönhetően a zártláncú televíziós rendszeren keresztül minden tanteremben is láthatóan Nagyné Fauszt Csilla nevelési és közismereti igazgatóhelyettes nyitotta meg a városban elsőként a szakképzési hetet, valamint az Amatőr művészek a szakképzésben című, amatőr fotósok, öntevékeny szakkörben működő rajzosok, grafikustanulók kiállítását.

Vámosi Nikolett a kortárs költő, Erdős Virág versét választotta  Fotó: Zsedrovits Enikő

Bernáth Fanni, a Hallgatói Önkormányzat elnöke a rajzkiállítás megnyitóján elmondta, a következő iskolai évben kevesebb óraszám jut majd a művészeti szakórákra, mint az ének, a rajz és a média. Az ágazati iskolában sok művészeti hajlamú, tehetséges diák tanul. Példaként említette a Rudas kórusát, a grafika szakra járó diákokat. Megemlítette Vámosi Nikolettet, aki versmondásban, Vámosi Noémit, aki rajzban jeleskedik, ám az informatika, közgazdaságtan ágazatot választották. Csókás Marcella énektudása kivételes, ráadásul fotózásban is jeleskedik.

Minderre bizonyságul a megnyitón Vámosi Nikolett, aki a városi szavalóverseny első helyezettje volt, elmondta Erdős Virág Én vétkem című költeményét, Csókás Marcella pedig elénekelte a Hóban ébred majd az ünnep című dalt. A Rudasban szerdán és csütörtökön is lesz rendezvény, a kiállított műveket pénteken díjazzák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!