Kultúra

2015.11.27. 18:31

Kiállítás, amelyen Hűbele Balázs dugába dől

Dunaújváros – Elmélázott már azon, miként lehetne megjeleníteni az alábbi fogalmakat: Hűbele Balázs módjára , ross eb egye meg , vagy megüt a guta . Középiskolás diákok megpróbálták.

Szabó Szabolcs

Orosz Csaba városi tűzoltó parancsnok kreatív ember, mindezt számos közösségi akcióval is bizonyította már, elég, ha a Muki kisvonat újjászületésére, vagy a duplázó, több száz önkéntest megmozgató újraélesztési rekordokat említjük. Az alezredes úr egy pár hónapja azzal kereste meg hű tettestársát, a Széchenyi gimnázium pedagógusát Rohonczi ROHO István képzőművészt, hogy számos más magyar városhoz hasonlóan ideje lenne Dunaújvárosban is megszervezni és megrendezni a nemlétező létezők kiállítását. A lehetetlen fogalmak tárgyi megjelenítését egy pályázat keretében pedig a város középiskolásaira bízták.

Az ötletgazdákhoz közben csatlakozott Bálint Éva tanárnő is, aki az alábbi fogalmak megformálását jelölte ki a vállalkozó ifjúságnak: Lúdvér , Hűbele Balázs módjára , Dugába dől , Megüt a guta , Ross eb egye meg , Be van rúgva, mint az ágyú .

A felhívásra a házigazda gimnazisták mellett a Bánki, a Lorántffy, a Rudas és a Pannon diákjai küldték meg alkotásaikat, amelyekből tegnap délután nyílt humoros, meghökkentő és egyben nagyon ötletes kiállítás a Széchenyi Szivacs Galériájában.

A kis ünnepséggel is gazdagított megnyitón Székely Dorka, Orosz Csenge, Benyovszki Dorina, Szalai Viola, Török Bálint, Juhász Áron és Bucsi Bence munkáját díjazta a szervezőkből álló ítészbizottság.

Az ünnepekig látogatható kiállításon a nemlétező létezők megjelenítésén túl az említett fogalmak, szólások eredetével is részletesen megismerkedhetnek a tárlatjárók. Nemlétezőkre fel!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!