Kultúra

2017.07.06. 17:50

Hat napig Dunaújváros a rock fővárosa

A tavalyi vis maior miatt sokáig még az is kérdéses volt, lesz-e egyáltalán Rockmaraton Fesztivál. A kétségek mára eloszlottak, sajtótájékoztatón jelentették be tegnap a 27. fesztivált.

Balla Tibor

Igaz, ebből a tekintélyes sorozatból Dunaújváros még csak harmadszor veszi ki a részét, de úgy tűnik, stabil helyszíne marad az ország egyetlen tisztán rockzenét felvonultató fesztiváljának. Ez kiderült Cserna Gábor polgármester kijelentéseiből és Varga Zoltán operatív szervező mondataiból.

A sajtótájékoztató idején éppen 4 nap, pontosabban 97 óra, vagyis 5820 perc, azaz 349 200 másodperc volt hátra a Rockmaraton indulásáig.

Cserna Gábor polgármester elmondta, az önkormányzat idén is a rendezvény mellé állt, mintegy hétmillió forinttal támogatva az immár nemzetközi érdeklődésre is számot tartó fesztivált. A kempinggel, a stranddal, remélhetőleg a jó idővel együtt minden adott a remek hangulathoz - fogalmazott, hozzátéve, hogy meglepően szelíd közönséggel találkozott személyes tapasztalataiban. Reményét fejezte ki, hogy jövőre már a negyedik dunaújvárosi rockmaratonról beszélhetünk.

Varga Zoltán operatív szervező elmondta, a tavalyi év után visszatértek az egyhetes időtartamra, ami most már így is marad. Az akkori vis maior miatt kétséges volt, hogy folytatják-e, de mint mondta, az a közösség, amely évről évre látogatója a rendezvénynek, megérdemli, hogy legyen folytatás. A Megadeth zenekar elismerte akkori hibáját, valamennyi kártérítést fizettek is, ami lehetőséget nyújtott számukra, hogy kárpótolták a fesztiválozókat. Idén csaknem nyolcszázan jutnak be ingyenesen emiatt.

Két év alatt belaktuk a helyszínt és most már nagyjából úgy néz ki a rockmaraton a Szalki-szigeten, ahogy mi azt megálmodjuk - fogalmazott a szervező. Éppen ezért az idei év nem az újításokról szól, nagyobb hangsúlyt kapnak az off-programok, a közösségépítés. A korábbinál szervezettebben lesznek a dedikálások, a közönségtalálkozók, ráadásul a zenészeket is jobban bevonják a közösségi programokba, hogy lehessenek testközeli élmények is velük. Miután idén három színpad üzemel, a volt Remix melletti színpad helyével bővül a kemping területe.

Varga Zoltán fontosnak tartotta elmondani, hogy számukra fontos, hogy a város most is melléjük állt, és addig tartják itt a Rockmaratont, amíg szívesen látják őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!