Kultúra

2013.04.07. 20:25

Népművészeti seregszemle a Bartók színházban

Négy megye fiataljait várták szombaton délelőtt népművészeti seregszemlére a Bartók színházban. A remek produkciók nehéz feladatokat adtak a zsűrinek.

Szabó Szabolcs

Az előzetesen négy megyére meghirdetett seregszemlére végül kevesen jöttek el - talán a Fejér Megyei Diáknapok hétvégi összművészeti kavalkádja miatt, ám mégis remek hangulatú és nívós versenyt hozott a Dunán innen, Tiszán túl címmel beharangozott tehetségkutató.

Túróczi Balázs és Mérei Jázmin Pálma, a Vasas Néptáncegyüttes tagjainak fellépése a szombati seregszemlén. A kevés nevező ellenére a zsűri minőségi produkciókból válogathatott (Fotó: Lázár Zsolt)

A szakmányban érkező tehetségkutatók és egyéb válogatások korát éljük, szinte mindegyik kereskedelmi kanális gyárt saját és méretre szabott tehetségvásárt.

A szombaton a Bartók kamaratermében rendezett börze egy, az egész Kárpát-medencére kiterjedő válogató regionális része volt, amelyen a népművészet megannyi ágán ifjú képviselői mutatkozhattak be, a zsűri és a közönség szerint is nagy sikerrel.

"Dunán innen, Tiszán túl" címmel április 6-án, szombaton immáron másodszor rendezték meg a Kárpát-medencei ifjúsági tehetségkutató verseny Dél-Dunántúli regionális elődöntőjét a Bartókban.  A verseny célja a tehetséges fiatalok felkutatása, valamint  a népművészet és a magyarság értékeinek népszerűsítése volt.  A szombati  seregszemlére megyénken kívül Tolnából, Baranyából és Somogyból is várták  a jelentkezőket.

A helyi tehetségkutató szervezői szerepét a Dunaújvárosi Evangélikus Centrumért Alapítvány látta el.

A valóban  nívós seregszemlén  6 és 15 év közötti gyermekek és fiatal felnőttek léptek színpadra szombaton a Bartók kamaratermében. Talán lehettek volna többen is. Talán, ha előbb jut el a meghívó minden érintett fiatalhoz...

Most már mindegy, a lényeg, hogy egy nagyon értékes versenyt üdvözölhettünk Dunaújvárosban.

Reményeink szerint nem ez volt az utolsó jelentésünk egy ehhez hasonló,  ám jobban szervezett tehetségkutatóról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!