Kultúra

2015.03.29. 16:04

Néptánctól a beatboxig - Ki mit tud? verseny általános iskolásoknak

Szombaton délelőtt az MMK adott otthon az általános iskolások részére szervezett Ki mit tud? versenynek.

Szabó Szabolcs

Az immáron hagyományos tehetségkutatón, a Városi Diákönkormányzat (VDÖK) szervezésében hat kategóriában közel húsz produkciót szemlézhetett a zsűri. A helyezettek oklevéllel, könyvekkel, mozijegyekkel és tortákkal térhettek haza.

Az eredménytáblát a verseny főszervezője, Haász Marianna a VDÖK elnöke osztotta meg lapunkkal:

Vers, próza kategóriában: I. Jakubik Beatrix Melissza (Gárdonyi), II. László Nikolett (Gárdonyi), III. Miskovitz Máté (Dózsa),

Modern tánc, showtime: I. Perczel Amira-Stocker Abigél (Gárdonyi), II. Vízhányó Dorina (Gárdonyi), III. New City Dance Team.

Népdal kategóriában emléklapot és ajándékot kapott Keszthelyi Zsófia (Dózsa), néptáncban a Szilágyi néptánc szakkör, „Beatboxer” produkciójáért Göndör Péter (Dózsa), harmonika-játékáért Vári Gergely Péter (Dózsa), valamint a többi résztvevő előadását is emléklappal ismerte el a zsűri. A diákok produkcióit olyan ismert személyiségek méltatták, mint Kálnay Adél, Németh Irma, Kováts Rózsa és a rendezvénynek otthont adó MMK igazgatója, egyben a zsűri elnöke, Szántó Péter.

Képzőművészet kategóriában – technikai okok miatt – később hirdetnek majd eredményt. A felhívásra beadott alkotásokat Rozsnyai Sándor festőművész értékeli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!