Kultúra

2014.04.01. 18:30

Remekeltek Mészáros Melinda növendékei

Dunaújváros - Kiváló eredmények sorát szállította már eddig is a Sándor Frigyes Zeneiskola harmonikazenekara. Az elmúlt hét végén ismét szép sikereket arattak a növendékek.

Szabó Szabolcs

Március 30-án, a múlt héten vasárnap Budapesten rendezték meg az Országos Tavaszi Hangversenyt, amelyen kiváló teljesítménye elismeréseként a nívódíjban részesült a dunaújvárosi Sándor Frigyes Zeneiskola harmonikazenekara az együttes történetében először.

A versenyről és a tehetséges diákok teljesítményéről Mészáros Melindát, a zeneiskola pedagógusát, az együttes vezetőjét kérdeztük: Zeneiskolánk harmonikazenekara minden évben szerepel ezen az országos hangversenyen, amely most is több mint negyven fellépő volt. A Zenetanárok Társaságának Harmonika Tagozatából alakult zsűri nívódíjjal jutalmazta a kamarazenekari kategóriában induló együttesünket. Teljesítményével a zenekar bejutott a VIII. Országos Zenekari Verseny döntőjébe, amelyet zeneiskolánk rendez április 25. és 27. között a Dunaújvárosi Főiskola Campus Arénájában. Érdemes kiemelnünk, hogy remek előadásával lenyűgözte a már említett Csuka Marcell növendékünk. Marcell szóló kategóriában is nívódíjat nyert. Tehetségét bizonyítja, hogy már a téli országos hangversenyen is szépen harmonikázott, amelyen arany minősítéssel jutalmazták műsorát. Az ifjú harmonikás egyébiránt zenei pályán tanulhat majd tovább, hiszen felvételt nyert a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola harmonika tagozatára mondta el lapunknak Mészáros Melinda, a növendékek felkészítő tanára.

A már említett VIII. Országos Zenekari Versenyre április végén közel 1300 résztvevőt várnak a szervezők. Támogatói jegyek már kaphatók a Sándor Frigyes Zeneiskolában. A nívódíjas növendékeket e versenyen is hallgathatják az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!