Kultúra

2015.10.11. 14:22

Nyári gyakorlaton - A Lorántffy Galéria októberi kiállításáról

Dunaújváros – A Lorántffy Szakközépiskola művészeti tagozatának nyári gyakorlaton készült munkáit mutatja be a Lorántffy Galéria október elejétől egy hónapon át.

Szabó Szabolcs

A kiállítás szervezője Rohonczi Istvánné szaktanár lapunknak elmondta: – A 9. évfolyamos csoport főként téri helyzetek, csendéletek ábrázolásával foglalkozott a gyakorlat ideje alatt, de az ábrázoló geometria is terítékre került. A gyerekek festettek vízfestékkel, akril festékkel, készültek grafit- és szénrajzok.



Az alkotók saját árnyalakjai, egymásról készült portréi, saját tervezésű emblémái gazdagítják a tárlatot
Fotó: amatőr felvétel

A gyakorlati időbe egy rácalmási kirándulás is belefért, ahol a Jankovich kúria épületegyüttesével, a Duna-ág, a sziget természeti szépségeivel is megismerkedhettek a tanulók. A most nyílt kiállításunk része hat árnyalak, amit a 11. évfolyamon alakrajz órákon töltöttek meg tartalommal a művészeti tagozat tanulói. A külső érdeklődők is megtekinthetik kiállításunkat az iskola nyitvatartási idejében. Mindenkit szeretettel várunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!