Kultúra

2016.10.05. 17:20

Közösségi könyvszekrényt helyeztek ki a dunaföldvári főtérre

Dunaföldvár - Az Országos Könyvtári Napok első eseménye az Olvas-Lak ünnepélyes átadása volt kedden este.

L. Mészáros Irma

Huszka Rózsa könyvtáros álmát, ezt a közösségi könyvszekrényt Bertalan László készítette el, s kedden délután a város központjában lévő parkban, a Béke téri díszkút közelében állították fel.

Martinkovics Márk és édesanyja, Martinkovicsné Béres Ildikó az átadón. Márk egyébként részt vett a Könyvkirály pályázaton, ő olvasta a legtöbb kötetet a nyáron Fotó: L. Mészáros Irma

Az ünnepélyen már különböző műfajú könyvek is várakoztak benne. A Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtár ezzel csatlakozik a Végy egy könyvet - tégy egy könyvet európai mozgalomhoz. A nyugat-európai országokban s néhány magyar településen is sikeresen működik ez az ingyenes becsületkönyvtár. Bárki tetszése szerint választhat a könyvespolcról, beleolvashat a könyvekbe, elviheti és egy otthonról hozott könyvvel pótolhatja az állományt. A könyvtárosok bíznak benne, sokan megérzik, hogy az olvasás örömteremtés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!