Kultúra

2013.12.06. 19:15

Összegző, év végi tárlat

Dunaújváros - Az esztendő utolsó kiállításmegnyitóját tartották pénteken az iparkamara székházában összegzés az idei kiállítók munkáiból.

Gallai Péter

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában pénteken este nyílt meg a szokásoknak megfelelően az az év végi összegző kiállítás, amelyen az idei tárlatokon szerepelt művészek alkotásai láthatók, sőt meg is vásárolhatóak a közelgő karácsonyi ünnepre készülve.

Ám nem csak emiatt jöttek össze a meghívott vendégek és persze maguk az alkotók, a művészek, ugyanis szintén pénteken mutatták be azt a katalógust is, ami hónapról hónapra bemutatja az idei tárlatok főszereplőit a Kamara Galériában, ahol 2010 óta szerveznek kiállításokat a városban alkotó, illetve ide ezer szállal kötődő képző- és iparművészek számára. Az azóta eltelt időben közel félszáz bemutatónak – egyéni és csoportos – adott már otthont az épület.

Kosztolányi György (jobb szél) is az új katalógust nézegeti

A megnyitón Balogh Tamás újságíró köszöntötte és méltatta az alkotókat, aki szerint vakmerő dolog lenne ennyi remek művész munkájából csak egy-egy villanásnyit bemutatni, majd a 2013-as katalógusban szereplőket méltatta.

Az összegző tárlat egészen január 7-ig tekinthető meg, hétköznaponként 8 és 16 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!