Kultúra

2016.08.18. 19:15

Pályaindítás - Vasi Lili munkái a Kamarában

Dunaújváros - Vasi Lili 4 évszak című kiállításával folytatódott csütörtökön a Kamara Galéria kiállítássorozata.

Szabó Szabolcs

Na, ő Vasi Lili - eme felettébb tömör ajánlóval postázta át a Kamara Galéria kurátora Tábori Csaba az ifjú alkotó munkáit a tárlatnyitányra felkért zsurnalisztának, Pálinkás Istvánnak, aki előbb jót derült Tábori úr útmutatásán, majd nekilátott feltérképezni, átszűrni és átlátni a pályakezdő hölgy termését.

Vasi Lili nem (!) méltatása - így indította beavató ajánlóját Pálinkás, aki szép tudatosan bevezette hallgatóságát Lili világába.

Első önálló kiállításával jelentkezett csütörtökön a Kamara Galériában Vasi Lili (képünkön) Fotó: Zs. E.

Vasi Lili lapunknak elmondta, a Dózsa iskolában cseperedett, ahol kis korától kezdve már szenvedélyesen és hatalmas szorgalommal rajzolt, e törekvéseit pedig a szülők, barátok és a pedagógusok is támogatták, így a középiskolát már Pécsett, a művészeti szakközépiskolában kezdhette meg a dunaújvárosi lány, aki két év helykeresés és próbálkozás után bizonyította is tehetségét.

- Az első önálló kiállításomnak a 4 évszak címet adtam, hiszen az utóbbi négy esztendő legjobbnak vélt alkotásait akartam bemutatni, itt a Kamara Galériában - fogalmazott a DH-nak a fiatal hölgy, aki elárulta komoly szűrés és válogatás előzte meg a tárlatot, így végül összesen 29 kép várja a látogatókat a Vállalkozók Házában egészen szeptember közepéig.

A közeljövő terveiről Lili elárulta, még egy évet biztosan a baranyai megyeszékhelyén maradt, majd felvételizik a Magyar Képzőművészeti Egyetemre. A munkáit szemlézve elmondható, az újvárosból indult lány remek esélyekkel indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!