Kultúra

2017.05.02. 17:15

Pörköltszaftos, jókedvű, nótás baracsi majálison

Tizenhetedik alkalommal köszöntötték a tavaszt és a természet megújulását jelképező májust - meg persze egy kicsit nosztalgiáznak is!

Horog László

- Nem feledik a régi emlékeket - mondta lapunknak Kocsis Sándor, a Magyar-Francia Baráti Kör elnöke, egyben a baracsi majálisok fő szervezője, amikor a rendezvényre látogattunk május elsején a baracsi Faluház udvarára. A folytatásban elmondta azt is: - Az idei majálisunk is a korábbi hagyományokat követi, ahol egy laza családi, baráti hét végét kívántunk nyújtani a velünk tartóknak. Rendkívül vegyes a korosztály, de ez a jó benne. Fiatalok, idősek, egészen apró gyerekek találnak remek szórakozást, kikapcsolódást maguknak ebben a szép májusi időben - invitálta a tavaszi forgatag belsejébe a hírlapot a fő szervező.

Nos, a hangulat és a résztvevők száma alapján kétség sem fért hozzá, ezen a hétfőn mindenki prímán érezhette magát. A kellemes időtöltéshez nem kis mértékben járult hozzá, hogy egész nap ínycsiklandó illatok szálltak a tér levegőjében, amihez tökéletesen passzolt az óriás hangszórókból áradó régi és mai május elsejei nóták egyvelege. A sátras víg társaságok között megtalálhattuk a baracsi civileket, intézményeket, de jöttek többen a városból is. A kulináris élvezetek kedvelői olyan különlegességet is találhattak, mint a Baracsi Társas Kör parafadugós pörköltje. Magosi László, az étel kitalálója büszkén mesélte, aki benéz a társasághoz, kíváncsi a dugóval fűszerezett pörkölt történetére. Így hát szívesen mesél róla, igaz, mindig más történetet, nehogy lankadjon az érdeklődés - kacsintott nevetve munkatársunkra a társas kör alkalmi szakácsa. Az étel és ital mellett változatos sport- és szabadidős programokat is kínáltak a szervezők a nap során.

A baracsi majálisok történetében most először rendeztek malombajnokságot Volman Ferencnek, az Európa-bajnokság harmadik helyezettjének vezényletével, aki nem mellesleg baracsi illetőségű fiatalember.

És ha már buli van, akkor nem maradhatott el egy mulatós műsorszám sem. A nap fő eseményeként Laci betyár nótáira perdülhettek táncra a jó hangulatot fokozni kívánó baracsiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!