Kultúra

2017.04.05. 18:25

Rajzon a jövő iskolája - Kihirdették a Lorántffy rajzpályázatának eredményét

Megyei rajzpályázatot hirdetett a Lorántffy iskola iparművészeti tagozata A jövő iskolája címmel. Szerdától látogatható az iskolában.

Balla Tibor

A megnyitó ceremónián részt vett Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója, Molnárné Szabó Edina igazgatóhelyettes és Rohonczi Istvánné rajz- és vizuális kultúra tanár. Lényegében az elbíráló zsűrit is ők alkották, kiegészülve Gáspár Aladár festőművésszel, az iskola egykori tanárával.

Ők hárman a négy díjazott: Rózsa Richárd különdíjas, Németh Dorina a harmadik és Fábián Viktória az első és második helyezett
Fotó: Zsedrovits Enikő

Kis műsorral is készültek a megnyitóra, elsőként Patakfalvi-Vigh Kincső fuvolajátékát hallgathatták meg a résztvevők, majd Makai Anita szavalta el Nemes Nagy Ágnes Tanulni kell című versét. Molnárné Szabó Edina igazgatóhelyettes megnyitóbeszédében ismertette a kiírás lényegét, a kérdéseket, amelyekre vizuális válaszokat vártak. Mint például: Más lesz-e a jövő iskolája húsz év múlva? Könyvekből tanulunk vagy iPad-on? Tanárok oktatnak vagy a gépek? Tanteremben okosodunk vagy a szabad ég alatt? Azt is elmondta, a beérkezett mintegy negyven rajz miről beszélt az elbírálóknak. Azt szeretnék a diákok, hogy az iskola a jövőben egy jó hely legyen, ahol többféle helyen, helyszínen, többféle módon lehet tanulni. Lehet kertben, patakparton, esetleg fotelben tanulni. A jövő iskolájától elvárják, a természeti környezettel harmóniában legyen az épület. Legyen barátságos, jó hangulatú, legyen közösségi központ, az élmények tárháza. Legyen az iskola az a hely, ahol hálózatokban, csoportokban lehet tanulni. Legyenek változatos tanulási lehetőségek, legyen digitális oktatási környezet. Ellenőrző helyett okostelefont szeretnének, és lehetőség szerint kevés házi feladatot.

 

A versenyben a 3. helyezést Németh Dorina szerezte meg, a 2. helyen, és a zsűri és mindenki meglepetésére az elsőn is Fábián Viktória végzett. A különdíjat Rózsa Richárd hozhatta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!