Kultúra

2015.11.19. 20:23

Rendhagyó találkozás

Dunaújváros– Kiút a korlátok közül címmel jelent meg Molnár Éva Zsófia életigenlő kötete, amely húsz év küzdelmes krónikája.

Körmendi Erzsébet

Dunaújvárosban november 28- án, szombaton 15 órakor találkozhatnak a szerzővel a Campus étteremben. A dunaújvárosi születésű, Eindhovenben élő Molnár Éva Zsófia tavaly decemberi budapesti könyvbemutatóján sok ismerős arcot fedeztünk fel, többek között az egykori Münnich Ferenc Gimnázium tanárait és diákjait. Ennek a középiskolának a matematika- fizika tagozatáról vezetett az útja az ELTE-re, majd a matematikus pályára, hogy egy év főiskolai tanítás után Hollandiában alapítson családot és ott folytassa hivatását. Kees feleségeként és két leány, Susanne és Celine édesanyjaként vált teljessé az élete, s a térbeli távolság ellenére szeretett szüleivel, testvéreivel kapcsolatuk nem lazult. Édesapja Molnár László a helyi főiskola legendás és köztiszteletben álló főigazgatója volt. A szűkebb és tágabb családi és baráti kötelék még szorosabbra fonódott, amikor egyértelművé vált, hogy Évának a sclerosis multiplex betegséggel együtt kell élnie.

A Kiút a korlátok közül című könyv a szerző egészsége megrázó és ugyanakkor fölrázó pillanataibanrá törő felismerések kincsestára, egy aktív élet saját filozófiájáva lFotó: Szente Tünde

„Az egészségem összeomlásának megrázó és ugyanakkor fölrázó pillanataiban rám törő felismerések kincsestára ez a könyv.” Éva hálás dr. Domján László agykontroll  oktatónak, akitől megtanulta, hogy a szenvedést miként lehet lelki fejlődéssé konvertálni. Úgy érzi, a kötet koronát tett arra az útra, amelynek során egy sorscsapás áldássá vált. A szerző a művét ajánlja sorstársainak, hozzátartozóinak, orvosainak, azoknak, akiknek már van tapasztalatuk a mentális módszerek, szemlélődő hagyományok és személyiségfejlesztő módok hatásáról, valamint azoknak, akiknek még nincs, vagy szkeptikusak, végső soron minden embertársának...

A szerző hittel vallja: „Választhattam: vagy orvosaimra hagyatkozva elfogadom a gyógyíthatatlan beteg szerepét, vagy vállalva a felelősséget egészségemért, orvosaimra tudományos tanácsadóként számítva, magam keresem gyógyulásom útját. S ekkor kezdődött életem legizgalmasabb kalandja, legtanulságosabb kísérlete!” Molnár Éva Zsófia könyvével hazatér. Tisztelőivel és barátaival elhatározta, hogy Dunaújvárosban is elmondja nekünk élettörténetét. Mika Ilona doktornő a legutóbbi sajtótájékoztatón az író és családja barátjaként ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a könyvet. Elmondta, az elme, a család, a szeretet, a hit és az alternatív gyógymódok együttes hatásának lehetünk tanúi ebben az életigenlő műben. Jöjjenek el és találkozzanak a szerzővel november 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!