Kultúra

2012.11.28. 15:03

Rudas: sikeres szereplés három versenyen is

Kiválóan szerepeltek a rudasos diákok az elmúlt héten rendezett versenyeken.

Dunaújvárosi Hírlap

Németh Margit matematika verseny

A 8.osztályosok hagyományos Német Margit Matematika Versenye november 20-án a Rudas hét keretében nagy sikerrel zajlott le. Kilenc általános iskola nevezett, 24 jól felkészült tanuló vett részt a versenyen. A döntőben 15 fő szerepelt. Közülük is kimagaslott Varga Bence Levente I. helyezést,  Szeder Patrik II. helyezést ért el. Ők a Széchenyi gimnázium tanulói. III. helyezést Rakonczai Tamás érte el, ő a nagyvenyimi általános iskolából érkezett.

Gazdálkodjunk együtt verseny

2012. november 21-én intézményünk Közgazdasági és Ügyviteli munkaközössége harmadik alkalommal rendezte meg az általános iskolák hetedik-nyolcadik osztályos tanulói számára a „Gazdálkodjunk együtt!” vetélkedőt. Célunk az volt, hogy lehetőséget adjunk a gazdasági környezetünk iránt érdeklődő  kreatív gyerekeknek - - játékos formájú csapatverseny keretében - ismereteik alkalmazására. A feladatok vidám hangulatú délutánt eredményeztek, ahol mindannyian jól éreztük magunkat.Eredmények: I.    KKCS – Petőfi S. Ált. Isk. 1. csapata II.  Fiatalság bolondság! – Petőfi S. Ált. Isk. 2. csapata III. Aranyászok – Petőfi S. Ált. Isk. 3. csapata (Mindhárom dunaújvárosi Petőfis csapat)

„gpsz” informatikai verseny

A tavalyi sikereken felbuzdulva november 27-én második alkalommal szerveztük meg  Dunaújváros és környéke nyolcadik osztályosai számára "gpsz" informatikai versenyünket. Kilenc csapat képviseltette magát a megmérettetésen. A Dózsa, a Móricz, a mezőfalvai Petőfi és a Szilágyi iskola jeles infós tanulói mérték össze tudásukat a szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentációkészítés, algoritmizálás és programírás, valamint a titkosírás területén, megfejelve egy kis elméleti Info-TOTÓ-val.A jó hangulatú rendezvényen a Dózsa György iskola Jokerek csapata győzedelmeskedett. A második helyet a Móriczosok IC csapata vitte el, míg a bronzérem az ugyancsak Dózsás "Dózsás procik" csapatának jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!