Kultúra

2017.03.31. 13:10

A Zeneakadémián is fellépnek majd a harmonika-zenekarral

Budapest/Dunaújváros - A közelmúltban Budapesten szerepeltek a dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, az idén 19. születésnapját ünneplő harmonika-zenekarral.

Balla Tibor

A tavalyi Harmonikával a világ körül című országos harmonikaverseny díjazottjainak hangversenyén léptek fel a dunaújvárosiak. Igényes előadásával, volt növendékük, Kiss Péter - aki jelenleg a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskolában folytatja tanulmányait - és a harmonika-zenekar is újra kivívta az elismerést, bebizonyítva, hogy megérdemelte a nívódíjat.

A műsor második felében, a Zenetanárok Társasága Harmonika Tagozatának közreműködésével a növendék-bemutató hangversenyen zeneiskolánkat Szloboda Balázs és Vári Gergely Péter képviselte szép játékával. A zenekarvezető Juhos Melinda méltán büszke lehetett egykori növendékeire. Csuka Marcell játéka különösen megindító volt. Ő és Kovács Renáta ma már a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanulói Budapesten. Hajdu Eszter is a fővárosban, a Liszt Ferenc Zeneakadémián tanul tovább. A koncert záró számaként lépett fel harmonika-együttesünk (Mészáros Emma, Szmodics Levente, Szloboda Balázs, Kiss Péter, Hajdu Petra, Orgovány Zoltán, Kovács Renáta, Csuka Marcell, Juhász Nikolett, Káveczki Zsófia, Tönkő Máté, Vári Gergely, Tóth Eszter, ütős: Szabó Levente), a régi tagokkal nagyzenekarrá változva. A közönség vastapssal jutalmazta a zenei élményt.

A Sándor Frigyes Zeneiskola harmonika-zenekara a díjazottak hangversenyén is sikert aratott Fotó: Koós-Balázs Eszter

A zenekar nem ül a babérjain, máris újabb feladatok várják. A Sándor Frigyes-hét keretében április 25-én 16 órától a Dallam a szélben című rendezvényen hallhatja a honi közönség a csapatot az iskola melletti téren. Később módjuk lesz bemutatkozni a Liszt Ferenc Zeneakadémián, a nyílt napon, május 19-én. Ez kivételes lehetőség egy vidéki iskola számára. A rendezvényen a Harmonikával a világ körül országos hangverseny díjazottjai szerepelnek. A tanévet a VIII. Paksi Harmonikafesztivál zárja majd.

Még egy zenei csemege készül: a zeneiskola szervezésében tartják a pünkösdi koncertet az evangélikus templomban Mesterek és tanítványok címmel június 2-án 17 órától. Olyan zenetanárok lépnek fel növendékeikkel, akik már maguk is sikereket értek el a zenei pályájukon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!