Kultúra

2016.08.14. 21:05

Skicc a pincében - Helyi művészek kiállítása a fővárosban

Budapest - A Skicc Művészeti Egyesület idei alkotótáborának munkáiból nyílt kiállítás Budapesten a Pinceszín Galériában a múlt héten.

Balla Tibor

A régi ismeretségnek köszönhető kiállításon az idén nyári nemzetközi művésztábor munkái közül huszonnégy alkotást állítottak ki. Az alkotók között ott van Mirela Ungureanu, Várkonyi György, Herman Csilla, Négyesi Ádám, RK Stunner, Pats József, Móder Rezső, Josef Wurm, Alex Kuibus, Pats Dániel és Lex Glushkevich.

Andresz Kati színművész műsorát Czipott Géza zeneszerző kísérte gitáron a tárlatnyitón
Fotó: Horváth Balázs

A csütörtöki megnyitó után nagyon elégedetten nyilatkozott a ldunaújvárosi Pats József, szerinte meglepően sokan voltak kíváncsiak a budapesti tárlatnyitóra. A kiállítók nagy része is megtisztelte személyes jelenlétével az eseményt, amelyet kevésbé hivatalosra szándékoztak alakítani a szervezők, inkább amolyan baráti beszélgetős alkalomnak szánták. Azért a hivatalos vonulat is megmaradt, hiszen Pats Dániel, a Skicc egyesület elnöke is mondott felvezető beszédet, de felszólalt Holakovszki István, a galéria tulajdonosa és Asperján György író, publicista is. Utóbbiak a kortárs művészet aktualitásáról beszéltek, a kortárs művészek útkereséséről, a tehetség fontosságáról, hogy az alkotó mit tud átadni a közönségének. Andresz Kati színművész Kőműves Kelemen balladáját mondta el, Czipott Géza zenei aláfestésével.

A Határtalanul című tárlat a hónap végéig látogatható a budapesti Pinceszín Galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!