Kultúra

2017.07.31. 17:05

Skicc a Velencei-tónál - Ezúttal Gárdonyból jelentkezett a nemzetközi alkotótábor

GÁRDONY/KISAPOSTAG - Maratoni alkotótáborral válaszolt a kihívásokra a dunaújvárosi Skicc Művészeti Egyesület, amelynek tagjai a hét végén a velencei ütős fesztiválon is ott voltak.

Szabó Szabolcs

- Nem titok, számos problémánk akadt az elmúlt időszakban. Az egyesület költözése sem könnyítette meg a munkánkat, ám még így is sikerült összehozni a nemzetközi alkotótáborunkat, amelyen hat nemzet 18 művésze vesz részt - mondta el Pats József, a Skicc Művészeti Egyesület vezetője, aki a tábori létről is beszámolt.

A Skicc Művészeti Egyesület és Móder Rezső alkotásai az ütős fesztiválon
Fotók: Zsedrovits Enikő

- A gárdonyi polgármestertől kaptunk egy meghívást az idei nyárra, így az alkotótáborunk első részét itt töltöttük, ezen a héten pedig Kisapostagon folytatódnak a programjaink. A Velencei-tó partján kiváló körülmények között dolgozhattunk, úgy vélem, nagyszerű alkotások születtek.

Az alkotótábor egyik lakója, Teodora Pop munkálkodás közben

A tavalyi évhez hasonlóan idén is meghívást kaptunk a velencei ütős fesztiválra, ahol bemutathattuk munkáinkat, emellett pedig a Skicc Művészeti Egyesület egyik kiváló tagja, Móder Rezső Munkácsy-díjas művész zenélt is acélszobraival a fesztiválon.

Az idei táborunkat háromhetesre terveztük, minden alkotónk nem tud végig velünk lenni, de úgy látom, az idei nyáron is nagyon kreatív és összetartó csapat jött össze.

Kipakolás az agárdi szabadstrandon - alkotások sokasága a tó partján

Ennek megfelelően az itt készült munkák is kiválóak lesznek. A korábbi évek menetrendjét nem szeretnénk megbontani, az alkotótáborban készült munkákból számos kiállítást szeretnénk rendezni országszerte, így Dunaújvárosban és a város környéki településeken is - tette hozzá Pats József, aki azt reméli, Kisapostagon is új otthonra lel a Skicc egyesülete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!