Kultúra

2014.09.29. 19:05

Skicc: határtalanul

A nyári felhalmozásnak köszönhetően gazdag ősz elé néz a Skicc Művészeti Egyesület. Az alkotótábori jelentés második, egyben legnagyobb darabja hétfőn délután mutatkozott be a főiskolán.

Szabó Szabolcs

Napra pontosan két hete a Sándor Frigyes Zeneiskola aprócska galériájában mutatkozott be a Skicc Művészeti Egyesület nyári alkotótáborában készült munkák első adagja. Akkor Ordas István az egyesület elnöke arról beszélt, hogy a hat ország tehetséges művészeti felvonultató határtalan közös munka eredményei már a kapcsolatépítés szintjén is láthatók, hiszen a tervek szerint a jövőben jópár skicces alkotói is meghívást kaphat külföldi művészeti táborokba.

A hétfői kiállításmegnyitón Pálikán Eszter remek fuvolajátékát is élvezhették az érdeklődők

A hagyományokhoz híven hétfő délután a Skicc Művészeti Egyesület legfőbb mecénásának számító Dunaújvárosi Főiskola főépületében dr. András István rektor ajánlotta az érdeklődők figyelmébe az új tábori jelentést, amely a főiskola csónakházában évekkel ezelőtt otthonra lelt alkotóműhely legjobb festményeit vonultatja fel. Köszöntőjében az intézmény vezetője elmondta, büszkén támogatják a Skicc munkáját és terveit, hiszen az egyesület remekül képviseli a főiskola nyitottságát és egyre inkább nemzetközivé váló arculatát. Remek példa erre, hogy a már megkezdett keleti nyitás szellemében a határaikon túl élő magyar diákok számára is képzési lehetőséget kínál majd a helyi campus, az erről szóló hivatalos bejelentésre pedig már nem kell sokat várni.

Pats József, a Skicc mindenes főszervezőjének értékelése szerint az utóbbi évek egyik legerősebb kiállítási anyagával jelentkezett most az egyesület, amely a közeljövőben még számos helyen be szeretné bemutatni a táborban résztvevő 25 alkotó munkáit. A Kulturális Híd című kiállítás, amely számos izgalmas felfedezést tartogat a látogatók számára egy hónapon át várja az érdeklődőket a főiskola főépületének második emeleti aulájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!