Kultúra

2017.05.30. 17:35

Somogy megyei népművészeti ízelítő Dunaföldváron

DUNAFÖLDVÁR A húsz éve működő Somogy megyei Népművészeti Egyesület több mint negyven alkotója kapott bemutatkozási lehetőséget Dunaföldváron a Fafaragó Galériában.

L. Mészáros Irma

A Tövisháti András rendezte, nemrég nyílt kiállításon a kézműves mesterségek széles választékát találja meg a látogató, hiszen szövő, fafaragó, fajáték-készítő, fazekas, keramikus, nemez- és csipkekészítő, kosár- és csuhéfonó, hímestojás-festő, mézeskalácsos, gyöngyfűző, baba- és textiljáték-készítő, illetve viseletkészítő munkáiban gyönyörködhet.

A tárlatot Károly Irma Bessenyei György-díjas népművelő nyitotta meg, dudán közreműködött Czigány Tamás népzenész. A jó hangulatú nyitóünnepségre eljött Somogyországból tizennyolc népművész is.

A tárlatot Károly Irma Bessenyei György-díjas népművelő nyitotta meg, dudán közreműködött Czigány Tamás népzenész Fotó: A szerző

Ezzel az anyaggal teljessé vált a Vár kiállítóhelyeinek kínálata, hiszen a Fafaragó Galéria másik felében a Mesebeli Afrika - Magyar László nyomában című érdekes tárlat látható. A Vármúzeumban, a Csonkatorony emeleti részén a Vak Bottyán emlékezete, földszintjén a Sárdy János emlékkiállítás, illetve a 40 éve vár a Vár elnevezésű helytörténeti anyag látható egészen október végéig hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig.

E kínálat valóban vonzó kikapcsolódást jelenthet az érdeklődő közönségnek a következő hetekben és hónapokban. A lapunkban már több ízben is bemutatott tárlatok és az általuk kínált művészi alkotások valóban különleges értéket képviselnek - sokszínűségüket tekintve pedig egy igazán tág képet tárnak az érdeklődő közönség felé.
Kirándulni mindig érdemes, irány tehát most: Dunaföldvár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!