Kultúra

2017.04.02. 14:30

Süni és a gyümölcsök: animációs klip az Aranyudvartól

Dunaújváros - Animációs klippel állt elő az Aranyudvar Mesezenekar a közelmúltban a Süni és a gyümölcsök címmel. A klipet Udvari Péter, a zenekar vezetője készítette.

Balla Tibor

- Egy sündisznócskáról szól, aki nagyon éhes, és összeszedi az összes létező gyümölcsöt az erdőben, hazaviszi, és mind megeszi a végére. Óvodásoknak szóló mondókásabb alappal, sok ismétléssel, hogy a gyerekek is könnyebben tudjanak vele azonosulni. A hét gyümölcs felsorolása pedig memóriajáték-szerűen működik.

A Süni és a gyümölcsök az Aranyudvar mesezenekar első animációs klipje, amit maguk készítettek
Fotó: Udvari Péter

- Az animációval hogyan kerültél kapcsolatba?

- Mindig érdekelt, de csak most ásom bele jobban a dolgokba, úgyhogy ez az első animációs klipünk, ami tényleg úgy mozog, mint egy rajzfilm. Először lerajzolom papírra egy fekete alapvázlattal, aztán egy szkenner segítségével beviszem a számítógépbe meglehetősen nagy felbontásban. Kiszínezem, kivágom a megfelelő részeket, ha kell még alakítok rajta, aztán ezeket a figurákat rakom össze. Ez még csak egy stílusgyakorlat volt, de a következő klipünk már komolyabb lesz. A Barka című dal három kis nyusziról szól, akik kijönnek a tavaszba, de hát jön a farkas is, aki elkezdi kergetni őket. Bemenekülnek a fűzfa mögé, de a farkincájuk kint marad, ebből lett a barka. Ezeket Réka, a szövegírónk találja ki.

Az Aranyudvar mesezenekar tagjai, Korál, Mandala, Esthajnal és Borostás Kapitány a próbateremben kiegészülnek más tagokkal is
Fotó: Ady Géza

- A Revolver zenekarral a rock elkötelezettje voltál, hogy lett ebből mesezenekar?

- Született két gyerekem. Nem mondom, ők is szeretik az AC/DC-t a mai napig, de azért annyira nem kötötte le őket, mint például Halász Judit, vagy az Alma zenekar. Apucit ez egy kicsit bosszantotta, hogy az ő zenéjét nem annyira értékelték, így jött a mesezenekar ötlete. Most már aktív résztvevői is, az első lemezünkön a kislányom a narrátor, és az állathangokat is ők adják. Azért teljesen nem tudok elszakadni a rocktól, az Aranyudvarnak van egy Tankcsapda dala is. Mivel a zenekar biztatott, hogy nyugodtan bele lehet nyúlni a szövegbe, dallamba is, mi a Szappanoperák című dalukat Mesekönyvek címmel dolgoztuk fel. Bár nem mi nyertük meg a Tankcsapda által meghirdetett versenyt, de nagyon jók a visszajelzések, többször is nyilatkozták, hogy nagyon tetszett nekik.

Reméljük most is hasonlóan eredményesek leszünk, ugyanis elindultunk egy kifejezetten gyerekeknek szóló internetes rádió ViaDal elnevezésű versenyén, ahol az év legjobb gyermekdalát keresik. Reméljük, a mi két dalunk a Süni és a gyümölcsök, illetve a Mézinduló között találják majd meg, persze csak ha elegendő szavazatot kapunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!