Kultúra

2016.06.13. 12:20

Szabadegyháza Perkátán

Perkáta - Szabadegyházi művész festményeinek kiállítása nyílt meg Perkátán. Az első nem perkátai származású művész kiállítását köszöntötték. Zenés, jó hangulatú délután volt.

Horváth Dóra

Június 7-én nyílott meg a szabadegyházi művész, Borkáné Borsos Anikó Életképek című festmény kiállítása a perkátai Kínai Magyar Kulturális Turisztikai Központban (Győry-kastély épülete).

Borkáné Borsos Anikó és Somogyi Balázs

A rendezvényt Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere nyitotta meg néhány rövid mondattal, amelyben kihangsúlyozta, hogy Borkáné Borsos Anikó az első nem perkátai művész, akinek munkáit kiállították a felújított kastélyban. Ezt követően egy perkátai fiatalokból álló kórus énekelt zengő hangon.

Az énekes produkció után Somogyi Balázs kérdéseket intézett Borkáné Borsos Anikóhoz, így a jelenlévők közelebbről is megismerhették a művészt. Megtudták például, hogy gyermekkora óta rajzol, de később az olajfestmények terén tudott kiteljesedni. Legszívesebben embereket, emberi érzelmeket ábrázol, s ezekkel szeretné megérinteni a képeinek nézőit. A művészeti irányzatok között az impresszionizmust vallja hozzá közel állónak, bár saját bevallása szerint ő nem így alkot, hanem igyekszik valami egyedit, újat mutatni.

Az Életképek elnevezésű, több mint húsz festményből álló kiállítás június végégi tekinthető meg, a perkátai Győry-kastélyban

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!