Kultúra

2014.12.10. 19:40

Szaffi meséje - A Táncszínház friss bemutatója szombaton

Az utóbbi évek egyik kedves generációs meséjét formálta színpadra az egri és az újvárosi táncszínház. Egy remek darab született.

Szabó Szabolcs

Mikszáth Kálmán szavaival élve, a Szaffi egy Fantasztikus, szertelen mese . Egy olyan szerelmes mese, mely a kincskeresésről szól. A talmi, és a valódi értékek felismeréséről és ezek megtalálásáról, egy csipet varázslattal, egy maréknyi humorral és nem kevés érzelemmel fűszerezve.

Jókai Mór műve, a mai közönség számára leginkább Dargay Attila és Romhányi József örökifjú rajzfilmjeként vált ismertté, amely rabul ejti mind a gyerekek, mind a gyermeklelkű felnőttek képzeletét. A Bartók Táncszínház és az GG Tánc Eger közös bemutatója újszerű megközelítésben kívánja megjeleníteni a mesét a tánc varázsán keresztül így szól a veretes ajánló, ám még szolgálunk néhány fontos ismertetővel:

A GG Tánc Eger és a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház együtt vitték színre Jókai Mór nyomán A cigánybáró című táncjátékot, és ennek ifjúsági változatát, a Szaffi című mesejátékot, melynek koreográfiáját Topolánszky Tamás, tagozatvezető és Vári Bertalan, a dunaújvárosi társulat művészeti vezetője készítette.

A darabok történetének alapjául Jókai Mór műve szolgál, amely 1883. január 21-én jelent meg a Székely Nemzet hasábjain. A novellából később Ifj. Johann Strauss operettet írt, majd, mint regény vált ismertté.

Vári Bertalan, a dunaújvárosi táncszínház vezetője is értékelte az Egerben már debütáló, szombaton pedig Dunaújvárosban bemutatkozó darabot:

- Az egri táncosokkal már nyáron elkezdtük a közös munkát, így sokat dolgozhattunk együtt az utóbbi hónapokban is. Az egriek részéről Topolánszky Tamás volt a darab rendező-koreográfusa, akivel már iskolás éveink alatt is remekül dolgoztunk együtt, így nem volt gond a közös munkával. Az eddigi visszajelzések alapján egy remek előadás született. Látványos, izgalmas és természetesen nem csak gyermekek szolgál megannyi meglepetéssel, hanem felnőtt közönségnek is - fogalmazott Vári Bertalan.

A darabot vasárnap, 15 órától családi előadás keretében szemlézhetik az érdeklődők.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!