Kultúra

2015.01.27. 16:30

Széchenyisek a Nemzetiben

Dunaújváros/Budapest - A Nemzeti Színházban léptek fel a múlt héten szombaton a Széchenyi diákszínjátszói.

Szabó Szabolcs

A színház és a színjátszás iránt érdeklődő középiskolás diákokat megszólító Ádámok és Évák Ünnepét a Magyar Teátrumi Társaság keretein belül 2010-ben indította el szolnoki Szigligeti Színház. Az országossá terebélyesedő színházi programhoz az utóbbi években csatlakozott debreceni Csokonai Nemzeti Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a Veszprémi Petőfi Színház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, a Soproni Petőfi Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házai. A fővárosi Nemzeti Színház a múlt héten szombaton este első ízben rendezte meg Ádámok és Évák gálaműsorát, amelyre egyedüli vidéki középiskolaként a Széchenyi István Gimnázium diákszínjátszó csapata kapott meghívást. A gimnázium társulata az Ádámok és Évák Ünnepe dunaújvárosi kiadásában tavaly májusban nagy sikerrel mutatta be a Bartók a Mózes elhívása című bibliai jelenetet.

- A diplomás színészek közül is csak keveseknek adatik meg, hogy a Nemzetiben játszhassanak, így természetesen számunkra is egy meghatározó élmény volt a szombati bemutató - mondta el lapunknak Varga Máté a Széchenyi diákja, aki végzős diákként maga is színészi pályára készül.

A Széchenyi diákszínjátszóinak előadása még a Bartók tavalyi Ádámok és Évák Ünnepére készült. A diákok felkészítő tanára Hutvágnerné Róth Éva, mentoruk pedig Csadi Zoltán, a Bartók Kamara és Művészetek Háza színművész volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!