Kultúra

2016.04.13. 17:25

Szép hagyománya van a versünnepnek

Nagyvenyim - Több mint egy évtizedes hagyományt ápol a nagyvenyimi Aranydaru Nyugdíjas Klub azzal, hogy minden évben megrendezi a Versünnep elnevezésű programot, hogy a térség szépkorúi gyönyörű szalvalatokkal örvendeztethessék meg egymást.

Körmendi Erzsébet

Az Aranydaru hétfői Versünnepén zsúfolásig megtelt a művelődési ház nagyterme, tizenegy településről érkeztek vendégek, hogy egy kellemes, szavalatgazdag délutánt tölthessenek el József Attila születésének évfordulóján, a költészet napján.

A dalkör gyönyörű dalcsokorral ajándékozta meg a résztvevőket

A nyugdíjasklub korábbi elnöke, Juhász-Vedres Zoltánné köszöntötte a vendégeket, egyebek mellett az önkormányzat jelenlegi és korábbi elöljáróit a rímszeretők ünnepén. Vargáné Kaiser Katalin polgármester megnyitójában a költészet alkotó folyamatáról, a költő és a verset befogadó ember kapcsolatáról beszélt, megköszönte az Aranydaru klub tagjainak, hogy 13. éve magas színvonalon rendezik meg a találkozót, amelyen generációk hódolnak a költeményeknek az általános iskolás kortól egészen a nyugdíjasokig.

Póla Imréné Ági, az Aranydaru Nyugdíjas Klub új elnöke is köszöntötte a vendégeket Fotó: Zsedrovits Enikő

A dalkör előadása után Póla Imréné Ági, a nyugdíjasklub új elnöke üdvözölte a résztvevőket, majd méltatta József Attila életútját és munkásságát. Utána már a szavalatoké volt a terep: az általános iskolásokat követően huszonhatan mondtak gyönyörű verset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!