Kultúra

2015.04.15. 14:45

Szerelmes szívek

Dunaújváros - Egy sikergyanús darab debütál ma a Bartók színpadán, a ház társulatának előadásában: Anconai szerelmesek. Tömény romantika, sláger, szerelem és garantál happy end.

Szabó Szabolcs

Ciao Bambina, Egy könnycsepp az arcon, Volare, Huszonnégyezer csók, Felicita, L Italiano - mind a tegnap, vagy inkább a tegnapelőtt nagy olasz és egyben nemzetközi slágerei.

A férfi erőkar: a Bartók táncművészei hódolnak Vári Évának és Bozó Ildikónak

Dallamaik nosztalgiát, egyszersmind jókedvet, derűt ébresztenek. Komédiánk, elröpít egy letűnt világba, oda, ahol a nő szelíd és karcsú, a férfi pedig erős és bátor, ahol télen hideg van és nyáron meleg, ahol a tavasz zöld, az ősz meg sárga, a boszorkány gonosz, a tündér jó. Mesénk a boldog békeidők -ben játszódik, mondjuk 1970-ben, Olasz -ban, az Adria partján, a szép Ancona főterén. olvasható az Anconai szerelmesek ajánlójában és minderre csak ráerősített lapunknak adott szerdai számunkban közölt interjújában a darab rendezője, Csizmadia Tibor, aki elárulta: az előadással szeretnék előre hozni a nyáridőt a dunaújvárosi közönségnek. Az Anconai szerelmesek című produkcióban együtt dolgozik a színház mindkét tagozata, az előadást pedig élőzene kíséri, és a Bartók színészcsapatát Vándor Éva, Bozó Andrea és Csankó Zoltán személyében három népszerű, kiváló vendégművész is erősíti.

Az Anconai szerelmesek szereplői: Tomao Nicomaco, anconai polgár Csankó Zoltán (Jászai-díjas), Lucia, a leánya Páder Petra, Dorina, Tomao házvezetőnője Bozó Andrea (Jászai-díjas), Agnese, a panzió tulajdonosa Vándor Éva (Jászai-díjas), Luigi del Soro, utcazenész Fritz Attila, Drusilla, római lány Lapis Erika, Lucrezio, egyetemi hallgató Gulyás Hermann Sándor, Giovanni, a cukrász Csadi Zoltán, Viktória, magyar lány Polgár Lilla, valamint Eller Gusztáv, Hahn Jusztina, Hernicz Albert, Jaklics Liliána, Kárpát Attila, Kovács Dénes, Papp Éva, Plesovszki Petra, Széchenyi Krisztián, Takács Judit a Bartók Táncszínház táncművészei. Látványtervező: Miareczky Edit, zenei vezető: Fekete Mária, a rendező munkatársai: Gasparik Gábor, Dubai Péter, Farkas Erik.

Koreográfus: Vári Bertalan (Harangozó-díjas), rendező: Csizmadia Tibor (Jászai-díjas).




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!