Kultúra

2016.09.22. 20:05

Szereplőválogatása Dózsa moziban

Dunaújváros - A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával Bogdán Árpád rendező nagyjátékfilmet forgat, amelynek egyik helyszíne Dunaújváros lesz.

Szabó Szabolcs

A film a családról, és azokról a morális és etikai kérdésekről szól, ami a teremtés könyvében, a Genezisben is számtalan történettel szolgált. Főszereplői, egy gyermekét balesetben elvesztett ügyvédnő, egy iparvárosi kamaszlány és egy vidéki roma kisfiú.

A három történetet a 2008-as, romák ellen elkövetett támadássorozat köti össze. Mindhárom szereplő valamilyen módon érintetté válik az ügyben.

A film azt vizsgálja, hogy a tragédiák árnyékában hogyan őrzi meg az ember a méltóságát, a világba vetett hitét.

A film rendezője Bogdán Árpád ezzel a forgatókönyvével számos fesztiválon (pl. Cannes, Berlinale) szerepelt sikerrel. A film készítői a dunaújvárosi forgatás kapcsán, szeretnének városunkban is castingot tartani. A szereplőválogatás során 15-19 éves gimnazista, illetve diáklányokat keresnek!

A dunaújvárosi szereplőválogatást szeptember 30-án, pénteken 15 órától 18 óráig a Dózsa Mozicentrumban rendezik, amelyre szeretettel várják az érdeklődőket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!