Kultúra

2015.07.10. 14:48

Szeretetet és erőt sugároznak

Dunaföldvár/Mezőfalva - A Pest megyei nagyközségbe, Csömörre utazott szabadidejében Tóth Kriszta dunaföldvári amatőr énekes és Kéri György mezőfalvi zongorista, hogy a juniálison élményt nyújtsanak az Egyenlő Esélyekért! Alapítvány gondozottainak.

L. Mészáros Irma

A pár évvel ezelőtt Dombóvárról Dunaföldvárra költözött fiatal hölgy laboráns a Földvár - Rubber Gumiipari Kft-nél, de környezetvédelmi szakelőadó és természetvédelmi őr végzettsége is van. Számára az éneklés a kiteljesedés és az örömszerzés legfőbb forrása. Három éve édesanyja révén került kapcsolatba a csömöri rehabilitációs központtal, amelyet Szekeres Tiborné, az alapítvány elnöke álmodott meg és hozott létre. Az intézmény szellemi és fizikai fogyatékkal élőknek biztosít bentlakásos elhelyezést, a nappali foglalkoztatóban, műhelyekben pedig munkát.

A 2000-ben alakult Egyenlő Esélyekért! Alapítvány száztíz gondozottnak ad otthont. Vezetői szerint a sérült személyeknek mindarra szükségük van, amit az egészséges emberek kívánnak maguknak. Ők is szívesen veszik, ha életüket programok, események színesítik, szükségük van társaságra. Így a családiasságot, a nyitottságot és a rugalmasságot fontosnak tartva szívesen fogadnak mindenkit, családtagokat, segítőket, programokkal érkezőket. Ezért szerveznek olyan napokat, mint a mostani juniális is volt.

Kéri György és Tóth Kriszta párosa is szórakoztatta az ott élőket, akiktől az énekes szerint sokat lehet tanulni és nem panaszkodnak

Kriszta számára az éneklés öröm, szabad idejét tanulásra, fellépésekre fordítja. A rockzenét szerette meg először, az éneklés egy rockkoncert élményével kezdődött. Aztán két zenésztárssal bálokban, lakodalmakban zenéltek, zömében örökzöld táncdalokat. Tavaly azonban Kriszta szóló karriert kezdett énekesként. Papp Ernőnek, a Pál Utcai Fiúk egykori gitárosának a segítségével valami más úton indult el. Többször szerepelt a Budapest TV-ben a Táncoljuk át az éjszakát Komáromi Pistivel című műsorban. Komáromi Pisti nevezte el Rock Lady nek. Mégis, amikor azt kérdezem, hogy mi a fontos a csömöri fellépésen, maga a szereplés, vagy az, hogy kiknek énekel, határozottan válaszol.

- Ők a fontosak. Amikor először voltam náluk, sírva jöttem el. Sokat lehet tőlük tanulni. Nem panaszkodnak. Szeretetet és erőt sugároznak. Nagy buli kerekedik mindig, amiben nem csak ők, hanem én is feltöltődöm, sok erőt adnak.

Az idei juniálist, amely egy reggeltől estig tartó, programokkal teli nyílt nap volt, rendőrségi bemutató, sakktanulás, kézműveskedés, ének és tánc színesítette. Fellépett Komáromi Pisti előadóművész és Spándli Szilárd zenész- énekes. Tóth Kriszta és Kéri György zongorista az esti bálon szórakoztatták a lakókat. Csömörre Krisztával tartott a Hagyományőrző Íjászok Dunaföldvári Egyletének két tagja, Slammer István és Komiszár Imre, akik az íjászatot és a karikás ostort mutatták be a lakóknak.

Kriszta hozzáteszi: - Az én célom is, hogy sokan megismerjék az Egyenlő Esélyekért! Alapítványt. Ha egyre többen mennek el oda megmutatni önmagukat, megismerik az ott lakókat, akik ugyanolyanok, mint mi. Értékes emberek.

Igazi összefogásról szólt ez a nap, hiszen saját forrásból, barátok, valamint vállalkozók támogatásával jutottak el zenélni Csömörre, majd az alapítványnál már feleslegessé vált ruhákat, könyveket és játékokat hozták haza a Dunaföldváron és annak környékén élő rászoruló családok részére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!