Kultúra

2013.11.03. 17:20

Szerkeszti a pedagógus: a vendég Garaczi László

Dunaújváros - A posztmodern irodalom egyik emblematikus alakja, Garaczi László lesz a színház csütörtök este induló sorozatának első vendége. Aki kérdez: Halász Gyöngyvér, a dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium pedagógusa.

Szabó Szabolcs

Vendégségben - Szerkeszti a pedagógus címmel új irodalmi előadássorozatot indít a Bartók színház. A teátrum aulájában jelentkező sorozatban a kortárs magyar irodalom egy-egy kiemelkedő alkotóját látják vendégül a meghívott pedagógusok. A Bartókba látogató érdeklődők rendhagyó irodalmi esten ismerkedhetnek meg az íróval és műveivel.

Garaczi László a Metaxa és a Plazma szerzője lesz csütörtökön este a Bartók színház új sorozatának vendége

 

Első alkalommal, november 7-én, jövő héten csütörtökön este Halász Gyöngyvér a dunaújvárosi Bánki Donát Gimznázium pedagógusa Garaczi László írót, költőt, műfordítót hívta vendégségbe. Garaczi a posztmodern irodalom képviselője, műveit, amelyek egyértelműen egyetlen műfajba sem sorolhatók, a nyelvi formákkal való kísérletezés és töredékesség jellemzi áll a színháztól kapott tájékoztatóban.

A 18 órakor kezdődő esten fellép a Bartók két fiatal művésze, Polgár Lilla és Farkas Erik, akik Garaczi László írásait mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!