Kultúra

2017.01.30. 21:45

Színházi élménnyel gazdagabban - Az ovisok nagyon örültek

Dunaföldvár - A dunaföldvári Faházas óvoda falai közé vitte a Mátyás király és a furfangos lány című mesét a szegedi Léghajó Színház.

L. Mészáros Irma

A városi művelődési háztól viszonylag távolabb lévő intézmény óvodapedagógusa, Hajduné Rátkai Éva elmondta, hogy évek óta meghívják az intézménybe a szegedi társulatot ilyenkor télidőben, amikor a kiscsoportosokkal nehéz gyalogosan bejutni a központba. Nagy játéknak lehettünk tanúi.

Nagy-nagy mesét láthattak, hallhattak a gyerekek Fotó: Mészáros Irma

Minden óvodás részese lehet a színház csodájának. A gyerekek nagyon élvezik ezt a családias hangulatot, s azt, hogy a darabba bevonják őket. Néhányan aktív szereplőként is részt vehetnek benne. A szülők örülnek a meseelőadásnak, támogatják az óvodapedagógusok szervezését. A Léghajó Színházat Száraz-Nagy Tamás alapította 1998-ban, s azóta folyamatosan jelen vannak a magyar gyermekszínházi palettán. Hagyomány és modernség, zene, tánc és humor fonódik össze előadásaikban. Száraz-Nagy Tamás színész-zenész alkotótársával, Szabó Borsikával együttdolgozva nyújtott igényes és élvezetes előadást az óvodás korosztálynak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!