Kultúra

2017.06.21. 17:55

Szolgálat évada kezdődik a Bartók Kamaraszínház

DUNAÚJVÁROS -A múlt héten pénteken évadzáró társulati üléssel búcsúztatta a leköszönő kőszínházi szezont a Bartók. Az értékelés és a díjátadók mellett a következő évad menetrendjébe is bepillanthattunk.

Szabó Szabolcs

Őze Áron, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatója a múlt hét pénteki társulati ülésen elmondott értékelőjében jelezte, a következő évadban is a népszínházi vonalat követi majd a teátrum. Ám mindez nem azt jelenti, hogy egyfajta "salátabárral" várják majd a közönséget, hanem egy tudatos koncepciót követve minőségi darabok sorát kínálják majd a színházbarátoknak. Az intézmény vezetője a következő évad műsortervének gerincét is ismertette.

 

A 2017/2018-as a "Szolgálat évada" jelzőt kapta. A tervek szerint tíz új bemutatót készítenek a művészek. Szeptember hónapban a stúdióteremben Négy évszak címmel jön egy táncjáték Hernicz Albert és Eller Gusztáv rendezésében. Októberben szintén a táncjáték debütál majd a Bartókban Terminál címmel, ennek rendezője Vári Bertalan, a Bartók Táncszínház vezetője lesz. Szintén októberben a stúdióteremben Csadi Zoltán rendezésében mutatkozik be a Mikrokozmosz című darab. November hozza el az első prózai nagyszínpadi produkciót: Őze Áron rendezésében kerül színre A mi kis városunk című darab. Decemberben a Judit című előadás lesz látható Szemán Béla rendezésében, februárban pedig a nagyteremben Az üvegcipő című előadás mutatkozik be Czajlik József rendezésében.

 

Márciusban két premier is lesz. A nagyszínpadon a Toldit Sipos Imre, a stúdióteremben a Lélekharang című előadást pedig Léner András állítja színpadra.

A májusi hónap szintén két bemutatót tartogat majd a közönségnek. A Lúzer Rádiót Somogyi Szilárd viszi színre, amíg a Frida című darabot Bodor Böbe rendezésében láthatjuk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!