Kultúra

2016.11.28. 16:55

Nógrádi Katalin festő- és grafikusművész tanítványai a Pannon Oktatási Központban

Dunaújváros - Ismét kiállítást nyitottak pénteken délután a Pannon Oktatási Központ aulájában. Ezúttal a Nógrádi Tanoda adonyi csoportjának tárlata nyílt meg.

Balla Tibor

A szokásoknak megfelelően Baráth Gyula nevelési igazgatóhelyettes köszöntötte a szépszámú érdeklődött, majd az iskola Karolina Road névre keresztelt zenekarának szűkített változata (Aczél Áron, Balla Bence, Kapusi Viktória) hangolta a közönséget jobb kedvre.

Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy Nógrádi Katalin festő- és grafikusművész öt éve működő két, adonyi szakkörcsoportjának kiállítása egy sorozat része. Ebben az esztendőben már a második, és reményeik szerint még három várható a tanévben. Baráth Gyula egyenként kiszólította az alkotókat, hogy mindenki láthassa, kiknek a keze munkáját dicsérik a galérián körben kiállított csendéletek, tájképek.

Dáma Nógrádi Katalin büszkén mutatja a kiállított képeket Fotó: Ady Géza

A húsz amatőr művész alkotásait felvonultató kiállításon megjelent az ötletgazda, Sztankovics László önkormányzati képviselő is, aki kitalálta, hogy egyfajta közösségi kiállító-, koncert-, előadótérként is működjön az iskola aulája.

A kiállítást az adonyi Ecsődi László, egykori országgyűlési képviselő nyitotta meg, de szólt a megjelentekhez a tanítványaira büszke dáma, Nógrádi Katalin is.

A tárlatnézés hangulatát Bacsa Ferenc ének- és gitárművész, valamint a besnyői Tambura zenekar határozta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!