Kultúra

2013.12.04. 15:05

Találkozás Lázár Zsófiával

Mezőfalva - Az őszi-téli hónapok könyvtári eseményeinek kiemelkedő rendezvényei az író-olvasó találkozók. Múlt héten Lázár Zsófiával ismerkedhetett meg a közönség.

Horváth László

A családi hagyományt folytató írónőt zsúfolásig megtelt olvasóterem várta, gyerekek és felnőttek egyaránt kíváncsiak voltak arra, hogyan születik a mese. Lázár Zsófia a leghíresebb és egyben legolvasottabb művében, a Bogármesékben olyan fontos értékekre hívja fel a figyelmet, mint a barátság, önzetlenség és az egymás segítése. A Sárközi Gyula koreográfus ötlete alapján keletkezett kétkötetes művet Zsófia még édesapjával közösen kezdte írni, később táncjáték formájában is feldolgozták, mára pedig alapművé vált.

Koppányi Tímea (balra) és Ács Zsófia dedikáltat Lázár Zsófiával. Fotó: Horváth László

Az író-olvasó találkozó végén a hallgatóság kérdéseire is sor került. Többek között kiderült, hogy Lázár Zsófia nyolc évesen kezdett írni egy titkos napló lapjaira. Napjainkra három hónap alatt elkészül egy könyv megírásával. Az író és lelkes közönsége között kialakult párbeszéd végül dedikálással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!